Deputatul PSD Mureș, Corneliu Florin Buicu, îndeamnă la acțiune și reforme: ‘Nu avem timp pentru Nu Se Poate!’

POLITIC. Corneliu Florin Buicu, deputat PSD Mureș, subliniază că în România există o necesitate imperativă de miniștri orientați spre soluții și acțiune, respingând conceptul de „nu se poate”. Buicu evidențiază că, în opinia sa, o astfel de atitudine activă este esențială pentru progresul țării și pentru a aduce beneficii concrete oamenilor.

Buicu apreciază modul în care ministrul sănătății, Alexandru Rafila, și echipa sa gestionează situația din domeniu, făcând referire la deblocarea proiectelor și începerea construcțiilor pentru mari arși la Timișoara, București și Târgu Mureș, precum și la proiectele de construcții de spitale noi. De asemenea, el aduce în discuție reușitele din domeniul transporturilor, menționând contractele semnate pentru autostrăzi, drumuri rapide și infrastructura feroviară, cu referire specială la implicarea ministrului Sorin Grindeanu și a echipei de la Ministerul Transporturilor.

În același timp, Buicu observă cu dezamăgire că, deși Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost aprobat de Consiliul UE în octombrie 2021, legea pensiilor, un element crucial, este în continuare în discuție de mai bine de doi ani. Critica se îndreaptă către ministrul finanțelor publice, Marcel Boloș, care a deținut portofoliul investițiilor și proiectelor europene în două guverne diferite și care, în prezent, ocupă funcția de ministru al finanțelor publice de aproape cinci luni.

Buicu subliniază că adoptarea legii pensiilor reprezintă o condiție esențială pentru accesarea unei noi tranșe de finanțare din PNRR și susține că ministrul Boloș ar fi trebuit să fie conștient de această obligație. El exprimă încrederea că legea pensiilor este sustenabilă și acceptată de organizațiile internaționale, fiind crucială pentru echitatea în sistemul public de pensii și așteptată cu nerăbdare de către toți pensionarii.

Buicu și PSD, sub conducerea premierului Marcel Ciolacu, sunt ferm convinși de importanța legii pensiilor și de necesitatea intrării ei în vigoare de la 1 ianuarie 2024. În final, el afirmă că în prezent nu există timp pentru „nu se poate” și îndeamnă la acțiune, reconstrucție și reforme urgente, subliniind că lamentările nu au loc în acest context.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare