DEROGARE – Taxă de 1.000 de lei plătită la Primăria Tîrgu Mureș pentru a circula prin oraș cu caleașca la nuntă

NUNTĂ CU TRĂSURĂ. Vrei nuntă cu trăsură sau caleașcă, cai albi, pene de struț, să te plimbi prin Tîrgu Mureș salutând cu mâna, ca o adevărată Barbie, pe toți trecătorii pe care nu-i interesează ce faci și să ai senzația că ești (deși nu ești, ești tot tu, voi…), de exemplu, Meghan Markle și prințul Harry? E ok, în curând poți s-o ai și legal.

 

… nu știu, a sunat relativ penibil/bine formularea tip sirop, adică măcar pare o reclamă? – pentru c-așa ar trebui :). Deci, în Tîrgu Mureș se legalizează pracurgerea orașului cu caleașca, cam asta-i ideea. Pentru acest deziderat n-ajunge să achiți contravaloarea serviciilor firmelor de profil care închiriază respectivele mijloace de transport arhaice, ci trebuie să plătești la Primărie și o taxă de 1.000 de lei.

 

Practic, pentru a face legală încasarea acestei taxe, se va face o derogare în acest sens, modificându-se prin completare o hotărâre din anul 2008 (nr. 86) a Consiliului Local, care reglementează circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală în municipiu. Până acum, nu era voie să se circule cu vehicule tractate de animale decât pe drumuri laterale semnalate în acest sens – sigur, aceste drumuri sunt ca OZN-urile, adică toată lumea vorbește despre ele, dar nimeni nu le-a văzut (pentru că, logic, nu există).

 

Ei, de acum încolo, (și) pentru atragerea unui venit suplimentar în pușculița publică, se va face o derogare în cazul trăsurilor/caleștilor folosite pentru evenimente speciale. Acestea vor putea circula pe drumurile publice pe un traseu prestabilit, cu condiţia obţinerii prealabile a avizului Poliţiei Rutiere şi avizului Serviciul Public Administrarea Domeniului Public (SPADP) al Primăriei, aviz care se va acorda după achitarea unei taxe de 1.000 de lei. Dacă nu ai avizul respectiv, ești pasibil de amendă.

 

Modificarea va fi votată (pozitiv, ținând cont de majoritara concordie tripartită) din cadrul Consiliului Local. Deci, liber la Barbie & Ken, calești, cai albi înstruțați, bașca niște bănuți suplimentari care, desigur, vor fi folosiți pentru noi concerte “gratuite”. O decizie… roz.

 

Cătălin VISCHI

1 comment
  1. Da am si EU o Trasura .si miar placea sama blimb cu ia in Oras /si daca sant de la Tara ce taxa trebuie platita pe an ,sav asigurare ieste valabila / dar nu se poate sa platiti o taxa mai mare decat la o masina ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare