Descoperă Peștera Ialomiței și Mănăstirea Ialomiței: trasee, distanțe și prețuri

TURISM. Bucureștenii care doresc să scape de căldura orașului, în special vara, au numeroase opțiuni la îndemână, iar una dintre cele mai atrăgătoare este zona care include Peștera Ialomiței și Mănăstirea Ialomiței.

Mulți locuitori din București aleg să evadeze măcar în weekend pe Valea Prahovei pentru a se relaxa și recrea într-un mediu natural plăcut. În timp ce sunt în zonă, ei se pot bucura și de câteva atracții turistice remarcabile.

Două dintre aceste obiective sunt Peștera Ialomiței și Mănăstirea Ialomiței, situate în apropiere de stațiunile celebre de pe Valea Prahovei, cum ar fi Sinaia sau Bușteni.

Un paradox evident este faptul că Peștera Ialomiței nu se află în județul Ialomița, ci în județul Dâmbovița. Ea este amplasată pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni.

Pe numele său, Peștera Ialomiței este asociată cu izvorul râului Ialomița, care străbate mai multe județe, inclusiv Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița.

Costul pentru a vizita Peștera Ialomiței variază între 11 și 22 de lei. Adulții plătesc tariful integral de 22 de lei, în timp ce elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Mănăstirea Ialomiței este situată chiar la intrarea în Peștera Ialomiței. Inițial construită la solicitarea lui Mihnea cel Rău, voievodul Țării Românești, mănăstirea originală, construită din lemn în perioada 1508-1509, a fost complet distrusă într-un incendiu în 1818.

În 1819, mănăstirea a fost reconstruită de către preotul Gheorghe Ion Baltag și ieromonahul Gherontie din Petroșița. A suferit modificări în 1901 și a fost sfințită în 1911 de starețul Dionisie al Mănăstirii Sinaia. După ce a fost din nou distrusă într-un incendiu în 1961, mănăstirea a fost restaurată sub îndrumarea Patriarhului Justinian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare