Descoperă-ți economii nebănuite: Cum află românii câți bani au la Pilonul 2 de Pensii

INVESTIȚII. În România, peste 8 milioane de cetățeni posedă economii considerabile în conturi de care, paradoxal, mulți nu au cunoștință. Această sumă, acumulată în Pilonul 2 de pensii private obligatorii, a ajuns la aproximativ 117 miliarde de lei la finalul lunii septembrie, potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Deși este o cifră impresionantă, mulți dintre participanți nu știu cu exactitate câți bani au strâns până în prezent. Cum pot afla aceștia ce sumă dețin în contul lor?

Creșterea fondurilor de pensii private
La 15 ani de la lansarea Pilonului 2 de pensii private obligatorii, fondurile de pensii au înregistrat o creștere semnificativă, ajungând la o valoare totală de 117 miliarde de lei la finalul lunii septembrie. Acest lucru reprezintă o creștere de 32,1% față de aceeași perioadă a anului precedent, conform datelor publicate de ASF.

Cine sunt beneficiarii?
La finele lunii septembrie, numărul beneficiarilor fondurilor de pensii private a ajuns la 8.089.360. Aceștia sunt români care au cotizat la Pilonul 2 de pensii private obligatorii, contribuind astfel la acumularea acestei sume impresionante.

Cum pot afla românii suma economisită?
Mulți dintre acești beneficiari nu sunt conștienți de suma pe care au acumulat-o în Pilonul 2 de pensii private. Pentru a afla aceste informații, participanții pot urma pașii simpli oferiți de ASF. Accesând site-ul instituției și introducând datele personale, utilizatorii pot obține cu ușurință informații detaliate despre suma de bani acumulată până în prezent.

Optiuni pentru pensii bine gestionate
Românii au la dispoziție șapte administratori de pensii private Pilon 2, fiecare oferind opțiuni diverse de investiții și gestionare a economiilor: BCR, BRD, NN, AZT Viitorul Tău, Vital, Metropolitan Life și Aripi.

Retragerea economisirilor: O opțiune pentru viitor
Beneficiarii Pilonului 2 de pensii private pot retrage suma acumulată atunci când ies la pensie. Acest lucru poate fi efectuat fie sub formă de plată integrală, fie în tranșe lunare, oferindu-le flexibilitate financiară și control asupra economiilor acumulate.

Concluzie: O oportuniate de a descoperi economii ascunse
Pilonul 2 de pensii private obligatorii reprezintă o oportunitate pentru români de a economisi și investi în viitorul lor financiar. Descoperirea sumei economisite poate reprezenta un pas important în gestionarea corectă a finanțelor personale și luarea deciziilor înțelepte în ceea ce privește planificarea pensiei. Accesarea site-ului ASF și verificarea periodică a acestor informații poate fi cheia unei gestionări eficiente a economiilor acumulate în Pilonul 2 de pensii private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare