Descoperire de tezaur arheologic în Iași

DESCOPERIRE. În data de 17 septembrie, profesorul dr. ing. Cezar Cioran, cadru didactic la Liceul Tehnologic Agricol „Olga Sturdza” Miroslava și președintele Asociației „IAŞI Detectează”, a efectuat o descoperire uluitoare în regiunea Iași, România. Tezaurul arheologic cuprinde 11 obiecte valoroase, din care zece sunt confecționate din bronz (o lance, o suliță, două ciocane, două topoare, două seceri, o brățară și o figurină), iar unul este din cupru (un topor).

Această descoperire remarcabilă oferă o perspectivă fascinantă asupra istoriei străvechi a regiunii și evidențiază măiestria meșteșugarilor din acea epocă îndepărtată. Obiectele au fost găsite într-o stare de conservare excelentă, demonstrând calitatea tehnicilor de fabricație din acea perioadă.

Potrivit legii, toate artefactele au fost predate și vor fi transferate Complexului Muzeal Național din Iași, unde vor fi supuse cercetărilor detaliate de către experți. În cele din urmă, aceste piese de patrimoniu valoroase vor fi expuse într-un muzeu, oferind publicului ocazia de a se bucura de această importantă descoperire arheologică.

Această descoperire este un pas important în înțelegerea istoriei și culturii regiunii și subliniază importanța eforturilor de conservare și cercetare arheologică desfășurate în Iași și în întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare