Destinații preferate pentru turiștii români: 45 de grade la umbră în două țări magnet

VREMEA. Perioada de căldură extremă lovește două dintre destinațiile preferate pentru vacanța turiștilor români. În Turcia, temperaturile ating 45 de grade Celsius la umbră, în timp ce Ministerul Afacerilor Externe avertizează împotriva călătoriilor în Grecia din cauza riscului crescut de incendii cauzate de caniculă.

Prima zi de caniculă a afectat centrul Greciei, unde temperatura a depășit deja 40 de grade Celsius. La Atena, termometrele au înregistrat 38 de grade Celsius, iar situația este departe de a se îmbunătăți. Meteorologii prognozează că joi va fi punctul culminant al caniculei, cu temperaturi de peste 42 de grade Celsius în regiunile Attica și Peloponez. Autoritățile avertizează că se așteaptă un val de incendii de pădure în această perioadă.

În Turcia, orașul Istanbul se confruntă cu temperaturi ridicate de mai multe zile. Astăzi, termometrele au indicat peste 35 de grade Celsius, determinând localnicii să caute refugiu pentru a se răcori. Un turist menționează: “Vremea a devenit brusc caldă în iunie. Luna mai a fost răcoroasă. Când este căldură, venim aici, la Bosfor. Ne scufundăm în apă, unde există o briză plăcută și o atmosferă frumoasă.”

Aerul fierbinte care afectează sudul Europei se va deplasa în weekend, dar doar pentru o perioadă scurtă. Începând de luni, se așteaptă să revină în aproape întreg continentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare