Destinațiile „de aur” ale României. Vezi care locații sunt în topul turiștilor conform Google

TURISM. Nouă castele și cetăți din România au fost distinse cu “Recenzia de Aur” în acest an, o onoare acordată de Google celor mai apreciate destinații turistice din Europa. De la nord la sud, fiecare regiune din țară a avut câte un câștigător notabil.

În cadrul premiilor oferite de Google pentru cele mai populare castele și fortificații din Europa în acest an, s-a numărat și Castelul Peleș din Sinaia, care s-a remarcat ca o destinație deosebită.

“Am venit în excursie cu familia și am decis să și filmez un vlog pentru canalul meu de YouTube și să fac câteva poze frumoase, mai ales că atmosfera de aici este incredibilă. Este cu adevărat de neimaginat. O splendoare absolută, este o bucurie să vii aici de fiecare dată. Cu siguranță, merită să fie în top. Din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai frumoase castele, nu doar din România”, a spus un vizitator entuziast.

Aceeași impresie pozitivă este împărtășită de mulți turiști care au venit în vizită la munte.

“Ne face să fim mândri că putem ieși și în Europa cu ceva ce chiar s-a realizat în țara noastră. Cred că trofeul merită pe deplin.”

Pentru a alcătui acest top, Google a evaluat mii de locații din categoriile castele, palate, cetăți și fortificații. Câștigătoarele au fost cele cu cele mai multe recenzii pozitive și cu un rating de peste 4,5 stele pe Google Maps.

În Maramureș, Castelul Caroli din Carei a fost distins ca un alt câștigător notabil.

“A fost o surpriză plăcută, dar am fost extrem de bucuroși și suntem mândri de acest premiu. Pe lângă faptul că castelul în sine este impresionant prin arhitectura sa, cred că și povestea sa îi impresionează pe turiști, care sunt atrași de povești.”

“Merită cu prisosință. Zece din zece. Este fabulos.”

“Cred că aceasta este o recunoaștere la nivel internațional a faptului că este un muzeu, un castel-muzeu, bine întreținut și pus în valoare, reprezentând o bogăție pentru turismul sărac românesc.”

În acest an, nouă locații din fiecare regiune istorică a țării au fost desemnate câștigătoare. Printre acestea se numără Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, Palatul Culturii din Iași sau Bastionul Maria Teresia din Timișoara.

Proiectul Google Recenzia de Aur se desfășoară anual și a ajuns la a treia ediție. În afară de România, selecția cuprinde și țări precum Polonia, Cehia, Slovacia și Croația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare