DEVOALARE – Florea suspendă hrănirea gratuită a pensionarilor și pregătește o nouă scrisoare lacrimogenă către electorat, în care îi acuză pe consilieri

SCRISOAREA A III-A. Conflictul deschis (și foarte-foarte prost gestionat, prin tehnici arhaice, depășite, de manipulare de tip stalinist) dintre primarul Dorin Florea și majoritatea consilierilor locali (UDMR + POL + PNL) continuă cu un contraatac din partea tutankamonicului edil, care pregătește chiar în acest moment o nouă scrisoare lacrimogenă și manipulativă către electoratul fragil. În cazul de față, pensionarii care au acceptat să fie asistați social, primind două mese pe săptămână plătite din banii orașului (prin programul Să ne îngrijim bunicii).

 

Așadar, pensionarii vor primi scrisoarea (un mijloc de comunicare “modern” la care edilul apelează din ce în ce mai des și care este plătit din bugetul local despre care Florea spune că e insuficient) care îi anunță despre suspendarea programului de hrănire “gratuită”.

 

Subiectul Scrisorii a III-a

 

Un fragment din această scrisoare, care va fi trimisă, evident, bilingvă, ca și celelalte trimise până acum, arată că strategia de manipulare e neschimbată, primarul ascunzându-se din nou după titulatura Primăria Târgu Mureș, de parcă oamenilor le scrie clădirea (instituția se numește Municipiul Târgu Mureș), și acuzând de toate relele pământului consilierii locali (vezi foto).

 

Aceștia au refuzat să voteze rectificarea bugetară impusă de primarul Florea, amânând votul, rectificare care conținea un buget cu peste 100 de milioane de lei mai mult decât cel votat cu două luni în urmă, bani pe care edilul i-ar fi folosit în procent de 85% pentru funcționare, doar mai puțin de 15% revenind proiectelor de dezvoltare a urbei.

 

Scriitor de scrisori

 

Aceasta este cea de-a treia scrisoare din acest an a lui Florea către electoratul pe care are senzația că-l mai controlează – atenție!, a treia scrisoare nu-ți dă dreptul să te crezi Eminescu. Prima scrisoare vorbește despre refuzul “alianței intereselor” de a vira din bugetul orașului 27 de milioane de lei pe an (echivalentul a aproximativ 5,7 milioane de euro) spre bugetul transportului local, controlat de firma privată Siletina, care “nu mai e a lui Maior pentru că a vândut-o rudelor sale”, în schimbul oferiri gratuității depline a târgumureșenilor în autobuzele arhaice.

 

Scrisoarea a II-a bilingvă a Primăriei Târgu Mureș, pusă în cutiile poștale ale târgumureșenilor, a fost asumată prin semnătură de „Claudiu Maior, consilier al primarului” și îi acuză pe consilierii locali că nu-s de acord să facă parcarea subterană în centrul orașului (cu bani împrumutați de la bancă, evident, pentru că banii orașului sunt risipiți pe altele – msnews a oferit numeroase și cadențate exemple până acum).

 

În fine, asta e Scrisoarea a III-a, în care, spuneam, consilierii locali sunt niște nemernici pentru că n-au votat rectificarea bugetului și, uite, sărăcia Primăriei îl îndeamnă pe edil să suspende hrănirea gratuită (în fapt plătită de toți târgumureșenii) a pensionarilor „săraci” care primesc doar 1.500 de lei pe lună. Noi doar v-am anunțat ce urmează să se întâmple într-un oraș condus de un om care-i cheamă la luptă (Apără-ți orașul!) pe cetățeni pe timp de pace.

 

 

Cătălin VISCHI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare