Dezbateri aprinse în Parlament – planulul special de măsuri pentru combaterea traficului de droguri în școli

PLAN. Ministerul de Interne a inițiat un plan special de acțiuni pentru contracararea traficului de droguri în școli, cu operațiuni zilnice, conform declarațiilor ministrului Cătălin Predoiu în timpul unei ședințe parlamentare.

La solicitarea USR, ministrul a fost chemat la Ora Guvernului pentru a oferi clarificări cu privire la strategia și acțiunile Ministerului de Interne în lupta împotriva consumului de substanțe periculoase. Predoiu a subliniat că, în ultimele trei luni, au fost dezmembrate 44 de grupuri organizate, iar sute de kilograme de astfel de substanțe au fost confiscate.

Cătălin Predoiu a sugerat că membrii USR folosesc tragediile cauzate de droguri în scopuri politice. Reprezentanții USR au exprimat nemulțumire față de răspunsurile ministrului de Interne și față de măsurile luate în acest sens.

În timpul dezbaterilor, fostul ministru de Interne, Lucian Bode, din partea partidului liberal, a pledat pentru un pact național pentru a combate traficul de droguri. UDMR a cerut întărirea statului de drept, în timp ce reprezentanții AUR au subliniat că extinderea fenomenului drogurilor este rezultatul unor politici publice dezastruoase implementate în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare