DIFEREND ECONOMIC – O multinațională a cerut insolvența unei firme mureșene care nu pare să aibă probleme

0
342

REACȚIE. Compania multinațională Frankstahl, cu filiale în 10 țări din Europa și Orientul Mijlociu, a cerut, prin subsidiara din România, insolvența sereleului din comuna mureșeană Fântânele, Koncz Metalbau. Firma mureșeană, specializată în construcții, structuri și produse metalice și controlată de Koncz István, nu a raportat dificultăți financiare, în 2019 având o cifră de afaceri de 2,6 milioane de lei și un profit net de aproape 170.000 de lei, realizat cu o medie de 20 de angajați.

 

Frankstahl România (firmă cu cifră de afaceri de peste 121 milioane de lei) este specializată în produse metalurgice (pe care le comercializează constructorilor sub formă de profile, ţevi, tablă etc.). Cel mai probabil, subsidiara multinaționalei vrea să-și regleze afacerile, după ce a virat unui alte subsidiare a holdingului austriac, Konig Frankstahl, linia de afacere aferentă unor produse metalurgice (tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței în urmă cu o săptămână).

 

Speța se va judeca la Tribunalul Specializat Mureș.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ