PENAL – 17 percheziții la firme de exploatare forestieră din județul Mureș implicate în furt, evaziune fiscală, delapidare și fals: prejudiciu de 540.000 de lei

ACȚIUNE. În această dimineață, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice Mureş au făcut 17 percheziţii domiciliare la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic. Dosarul penal, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, vizează săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual.

 

Conform datelor din dosar, în perioada 2019-2020, mai multe firme din judeţul Mureş care au ca obiect de activitate exploatarea forestieră au exploatat ilegal din fondul forestier al statului masă lemnoasă superioară celei licitate şi cumpărate. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 540.000 de lei.

 

La acţiune, care a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au participat şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare