DIICOT – Mureșean arestat pentru conducerea unei grupări specializate în vânzarea de „etnobotanice”

0
372

ETNOBOTANICE. Patru persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 36 ani reținute în arest, în urma a nouă percheziții domiciliare (în Tîrgu Mureș, Brașov și Ghimbav) care au dus la reținerea sumelor de 105.000 de euro și de 22.500 de lei (susceptibili că provin din comerțul de “etnobotanice”), acesta este rezultatul unei acțiuni a poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, Serviciului de Acţiuni Speciale Braşov şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş, și sub coordonarea procurorilor DIICOT Braşov.

 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 250 de grame de substanţe cu conţinut psihotrop, împărţite în 160 de doze individuale pregătite pentru a fi comercializate, 5 grame de rezină de cannabis, aproximativ 110 grame de substanţă activă şi diferite produse (mătase de porumb, acetonă) folosite la prepararea ,,etnobotanicelor”.

 

Din cercetările efectuate în cauză au rezultat indicii că un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din Mureş, care la începutul anului 2018 şi-a stabilit domiciliul în municipiul Braşov, ar fi demarat activitatea de comercializare a etnobotanicelor. Acesta ar fi procurat substanţele prin intermediul internetului, din Polonia.

 

Apoi, coletele cu substanţe active ar fi fost direcţionate către adresa de domiciliu a fratelui său, un bărbat în vârstă de 32 ani, respectiv a soţiei sale, ambii bănuiţi de implicare la rândul lor în activităţile infracţionale. Poliţiştii au mai documentat activitatea infracţională a altor patru bărbaţi, prin intermediul cărora substanţele ar fi fost distribuite.

 

Din cele 110 grame de substanţă activă descoperite în posesia membrilor grupării s-ar fi putut produce aproximativ 5,5 kilograme de substanţe etnobotanice. Dosarul este instrumentat de DIICOT Braşov.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ