TÎRGU MUREȘ – Află unde vor administratorii orașului să înființeze stația de autobuz către Aeroportul Transilvania

ACCES AEROPORT. În contextul în care Aeroportul Internațional “Transilvania” din Tîrgu Mureș a devenit operațional (pe curse externe regulate, nu și pe curse interne, deocamdată neexistând niciun traseu intern autorizat), administratorii municipiului reședință de județ vizează înființarea unei stații de autobuz “în contextul facilitării accesului către aeroport pentru pasageri” – în acest moment, în Tîrgu Mureș nu există nicio stație de autobuz dedicată tranzitului către și dinspre singurul aeroport din județ.

 

Conform unui proiect de hotărâre, asumat de viceprimarul Makkai Grigore, se propune ca această stație de autobuz să se înființeze pe actualul amplasament al stației de taxi de la Palatul  Culturii, care va fi, evident, desființată. Respectiva stație de taxi este situată în Piața Trandafirilor, în fața imobilului cu nr. 30 și, anul trecut, a fost parțial desființată (cinci locuri permanente de așatepatre fiind „redistribuite” pe strada Artei, pe considerentul “decongestionării traficului din zona centrală prin punerea la dispoziție a mai multor locuri de parcare”).

 

Viceprimarul Makkai susține în proiectul de hotărâre, care urmează să fie vizat (aprobat) de consilierii municipali, că “poziția centrală a acestui amplasament ar constitui un spațiu ideal pentru amplasarea unei stații de autobuz destinată transportului de persoane către Aeroportul Internațional Tîrgu Mureș. Având în vedere faptul că autovehiculele care execută transport în regim de taxi dispun în zona centrală de un număr semnificativ de locuri de așteptare”.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare