S-a lărgit marea familie a animalelor din Grădina Zoologică din Târgu Mureș

ZOO. Din 15 aprilie s-a lărgit marea familie a animalelor din Grădina Zoologică din Târgu Mureș. În cadrul EEP (Programul European pentru Specii Periclitate) – și EAZA (Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor) a sosit un transport de animale din patru grădini zoologice.

Din Parcul Europa Mirlo din Olanda au fost aduse trei capre alpine, doi reni, și o suricată. Tot din Olanda, din Grădina Zoologică Rhenen au venit doi reni, doi papagali Ara cu aripi galbene, fiind singura pasăre care are culorile tricolorului românesc: roșu, galben și albastru. Din Grădina Zoologică Köln, Germania, a sosit o pereche de giboni, fiind primele două primate care sunt găzduite de o grădină zoologică din România.
Din Grădina Zoologică din Hannovra a sosit o pasăre cariama cristata si o zebră Grant, care s-a alăturat celorlalte zebre din colecția Grădinii Zoologice din Târgu Mureș. Pe lângă animalele aduse din străinătate, Grădina Zoologică din Târgu Mureș s-a îmbogățit și cu nou-născuți. În familia de lemuri sunt trei nou-născuți. De curând a fost adus pe lume o maimuță macac, precum și un pui de emu. Animalele nou sosite din alte grădini zoologice pot fi văzuți în padoc, cu excepția gibonilor, care necesită câteva zile de acomodare
”, au informat vineri, 21 aprilie, reprezentanții Administrației Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș.

 

Sursa zi-de-zi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare