DIN BANII TĂI – 100.000 de euro doar pentru montarea luminițelor de sărbătorile de iarnă în Tîrgu Mureș, urmează demontarea

FIAT LUX. Grotesca apetență a administrației publice pentru cheltuirea banilor publici fără vreo relevanță în dezvoltarea urbei a devenit sinonimul expresiei “magia iernii”.

 

Cum dă frigul, cum apar kitschurile noastre cele de toate zilele denumite în deconturile publice “decorațiuni”, sclipiciurile și luminițele, artificiile proslăvirii, extrem de costisitoarele spectacole “gratuite” pentru electoratul inert și injectat neuronal cu false gratuități, patinoarele închiriate cu banii cu care orice administrator cu toate țiglele pe acoperiș le-ar achiziționa amortizându-le după o iarnă, moși cărora le crește vată pe față, vată pe băț fără băț, cadouri cumpărate prin interpuși, la a șaptea mână, pentru a cuprinde în acțiunea de risipire haotică a banilor publici cât mai mulți abonați care au învățat și tabla împărțirii… Magia iernii.

 

În acest ciclu se încadrează și luminițele ornamentale de iarnă. În Târgu Mureș, doar montarea acestora “pentru pavoazarea municipiului în sezonul 2018-2019” va scoate din visteria orașului aproximativ 100.000 de euro + TVA (respectiv 445.000 lei + TVA). Rețineți, acesta este prețul doar pentru montare, evident, la finalul magiei, urmează demontarea.

 

Pentru comparație, în iarna 2017-2018, în Târgu Mureș operațiunea de montare-demontare a ornamentelor pentru sărbătorile de iarnă a costat 978.904 lei. Dacă doriți să aveți și o măsură similară, aflați că în Sibiu, contractul pentru montare-demontare oranamente pentru sărbătorile de iarnă + mentenanță/reparare și depozitare a acestora (puțin mai mult decât în Târgu Mureș) a costat 154.700 de lei, adică de aproape 7 ori mai puțin (celor neîncrezători: verificați contractul Primăriei Sibiu cu firma SC Electro Con SRL).

 

Inutil să consemnăm faptul că și contractul din acest an de montare a ornamentelor de iarnă în Târgu Mureș a fost executat în urma unei proceduri de cumpărare directă (nu prea se mai complică nimeni cu licitații de când s-a modificat legea achizițiilor publice). Suntem latini, deci… „fiat lux” (“Să se facă lumină”)!

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare