DIN FONDURI NERAMBURSABILE – 145.000 de euro pentru o nouă sală de sport într-o comună mureșeană

0
390

CRĂCIUNEȘTI. În comuna mureșeană Crăciunești, care are venituri anuale de aproximativ 38 de milioane de lei, se va construi o bază sportivă și de agrement, în fapt o sală de sport, lucrarea fiind introdusă deja în licitație de administrația publică locală. Suma estimată pentru întreg proiectul (amenajarea terenului, utilități, instalații, organizare de șantier și construcția propriu-zisă) este de aproape 620.000 de lei + TVA (echivalentul a 145.000 de euro).

 

Cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în baza unui contract de finanțare semnat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) în urmă cu… doi ani (respectiv în 25 aprilie 2018).

 

În urmă cu un an, însă, în 25 aprilie 2019, forul deliberativ al comunei (Consiliul Local) a aprobat o altă valoare de investiție a bazei sportive și de agrement, respectiv aproape 1 milion de lei (exact: 934.446,54 lei), din care doar 25% era eligibilă pentru finanțare (respectiv 232.925 lei), grosul banilor (701.521,54 lei) fiind aprobați ca valoare neeligibilă.

 

Licitația pentru lucrare este organizată în procedură simplificată, ofertele constructorilor pot fi depuse până în 27 martie, iar criteriul de atribuire al contractului este “Prețul cel mai scăzut”.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ