DINASTIA GLIGA – Vasile Gliga, obligat de la Centru să renunțe la funcția de președinte PSD Mureș, i-a lăsat-o moștenire fiicei sale, Dumitrița Gliga

PREȘEDINTE NOU LA PSD MUREȘ. Pesedistul Vasile Ghiorghe Gliga (61 de ani), obligat de la Centru să renunțe la funcția de președinte PSD Mureș (pe care o ocupa din anul 2012), i-a lăsat-o moștenire fiicei sale, Dumitrița Gliga. Bonus, aceasta a primit locul 1 pe lista parlamentară a PSD Mureș pentru Camera Deputaților. Acesta și-a anunțat subalternii politici pe grupul PSD Mureș de pe WhatsApp, cu o formulare comunist-lacrimogenă, prin care acreditează că ideea renunțării la funcție îi aparține, pe care o redăm integral, fără batiste:

 

“Bună ziua! Am decis azi să fac un pas important pentru organizația Mureș a PSD și pentru un viitor mai performant al comunității în care am crescut și în care trăiesc, județul Mureș. Am decis că este probabil cel mai bun moment să las generația nouă să confirme valorile în care ei cred, valorile spre care societatea de azi se îndreaptă. Este un pas firesc și un pas necesar pentru ca organizația județeană și pentru ca valorile tinerei generații să poată ieși și străluci în anii ce urmează.

 

Consiliul Politic Național al PSD a hotărât azi, 21.10.2020, ca în urma retragerii mele să o numească președinte interimar al PSD Mureș pe Dumitrița Gliga, care totodată va fi și candidatul care va deschide lista pentru Camera Deputaților. Rămân membru PSD și sunt alături de toată echipa PSD așa cum mă știți, la orice ora. Ne vedem in campanie, spor la treaba!”. La final, un emoticon de

 

Deci, Gliga nu mai este președinte PSD Mureș, i-a lăsat moștenire tronul fiicei sale. În plus, și locul 1 pe lista PSD Mureș pentru Camera Deputaților, ceea ce se traduce prin 4 ani de salarizare aferentă și privilegii acordate unui deputat. De altfel, precendentul a fost înfăptuit la alegerile locale, când Gliga, care și-a înregistrat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (și locul 1 pe lista de consilieri județeni), a fost oprit de instanțele de judecată să candideze (pe motiv de interdicție) și a pasat candidatura (și pentru funcția de președinte și locul de deschidere a listei PSD pentru Consiliul Județean Mureș) fiicei sale, Dumitrița Gliga.

 

Sigur, nu mai intrăm în detalii privind modalitatea prin care a reușit fiica lui Gliga să strângă în câteva ore numărul necesar de semnături pentru a-și înregistra candidatura, pentru că, în politica mioritică, sfera penală ne obosește peste măsură.

 

Vasile Gliga, originar din Ibănești (locuiește în Reghin), este absolvent al Facultății de Industrializarea Lemnului Brașov, secția Mobilă de artă. Are o afacere prosperă, cuantificată într-un grup de firme care-i poartă numele.

 

Politic, a fost deputat timp de 8 ani (în mandatele 2008-2012 și 2012-2016). Este cetățean de onoare al municipiului Reghin, al comunelor mureșene Chiheru de Jos și Ibănești și al comunei Fetești (Republica Moldova). Instituția Prefectului Mureș i-a decernat distincția Fibula de la Suseni (cea mai înaltă distincție oferită de reprezenta Guvernului în județ).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare