OFICIAL – Ministrul Tătaru: Spitalul modular COVID-19 din Târgu Mureș își dublează capacitatea, iar în județ vor fi 61 de paturi de terapie intensivă

0
1358

COVID-19. Astăzi, în urma unei vizite în mai multe localități, printre care și Târgu Mureș, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că Unitatea de Suport Medical COVID-19 (spitalul modular amenajat în sala de sport a Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie – UMFST – ”George Emil Palade” din Târgu Mureș și inaugurată în august 2020) îşi va dubla capacitatea la terapie intensivă, numărul de paturi urmând să fie suplimentat cu 20, 10 din paturi echipate ATI urmând să fie montate în această săptămână, iar 10 paturi echipate ATI, săptămâna viitoare.

 

În acest moment, spitalul modular COVID-19 din sala de sport a UMFST Târgu Mureș, unde au fost tratați până acum zeci de pacienți din toată țara, are 20 de paturi ATI, iar peste două săptămâni va avea 40. În întreg județul Mureș, conform declarației ministrului Tătar vor exista, peste două sptămâni, 61 de paturi de terapie intensivă destinată bolnavilor COVID-19 (alte 21 de paturi ATI fiind la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș și la Spitalul Municipal din Sighişoara – de asemenea, Tătaru a precizat că la Spitalul Clinic Județean se vor mai trimite 2 paturi ATI destinate bolnavilor COVID-19).

 

Personal va fi detaşat şi din judeţele limitrofe şi din ţară, rămânând ca în următoarea perioadă să putem gestiona cazuri de terapie intensivă, în contextul în care joi, în şedinţă de Guvern, vom avea şi acea Ordonanţă de Urgenţă în care asimptomaticul şi oligosimptomaticul vor fi trataţi la domiciliu de către medicul de familie cu suport al medicului specialist, în condiţiile în care vom avea prezenţa simptomatologiei.

 

Ministrul Tătaru a declarat la Târgu Mureș că sistemul medical “este obligat să se adapteze la numărul de pacienţi care solicită asistenţă medicală şi în acest caz avem o creştere şi a capacităţii de testare şi a capacităţii de spitalizare şi în terapie intensivă”.

 

* Foto: Mara Togănel

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ