DISPROPORȚIONAT – Medicina Târgu Mureș, eliminată din Cupa României de cea mai titrată echipă din țară

ÎNFRÂNGERE PREVIZIBILĂ. În turneul final al Cupei României, disputat în perioada 18-21 februarie, în Sala Sporturilor „Horea Demian” din Cluj-Napoca, CSM Volei Alba Blaj, campioana națională en titre, s-a calificat în semifinalele competiției după ce a dispus în vineri seară, într-o manieră categorică, în minim de seturi și după doar 61 de minute de joc, de cea mai slabă echipă din prima divizie, CSU Medicina CNUE Târgu Mureș: 3-0 (25-9, 25-16, 25-19).

 

Practic, întâlnirea a fost cea mai disproporționată a sferturilor de finală a competiției, Alba Blaj dominând de 6 ani întrecerea internă, iar târgumureșencele fiind nou promovate în prima divizie valorică, cu o clasare pe locul 12 din 12 echipe. Oricum, târgumureșencele antrenate de Pedrag Zucovic au ajuns nesperat în această fază a competiției, doar pentru că adversara din optimi, CS Medgidia, nu s-a prezentat din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus din lot.

 

Meciul, arbitrat de gălățeanul Lucian Năstase (arbitru 2 a fost clujeanul Andrei Savu), a fost tranșat în doar 61 de minute pentru că după primul set Alba Blaj a redus turația cu gândul la meciul din semifinală, acolo unde vor întâlni marea rivală CSM Târgoviște (acum, cele două echipe sunt în fruntea clasamentului Diviziei A1, la egalitate de puncte). Un oarecare echilibru s-a consemnat doar în ultimul set, al treilea, când Medicina a rezistat în apropierea adversarelor până la 10-11.

 

Târgumureșencele își continuă parcursul în campionatul primei divizii, unde va întâlni în turneul 3 al returului, în 6 și 7 martie 2021, FC Argeș și campioana CSM Volei Alba Blaj.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare