Attila Kim

DISTINCȚIE – Arhitectul mureșean Attila Kim, premiat din nou la Bienala Națională de Arhitectură

ARHITECTURĂ. Arhitectul mureșean Attila Kim a câștigat cel de-al șaptelea premiu la Bienala Națională de Arhitectură 2018. Sperăm că se mai bucură, deși pentru Kim premiile par o continuitate a profesiei pe care și-a ales-o. Pe lângă cele șapte premii la Bienala Națională de Arhitectură (câștigate la edițiile 2006, 2008, 2010, 2014 și 2018), Kim a câștigat cinci premii ale Ordinului Arhitecților Transilvania, două premii Arhitext, trei premii Mies van der Rohe, plus că a fost nominalizat de trei ori pentru premiul de arhitectură contemporană al Uniunii Europene și o dată pentru premiul de arhitectură contemporană Iacov Chernikhov.

 

Attila Kim (41 de ani), care este și Comisarul României pentru Bienala de la Veneția, a fost premiat la cea de-a XIII-a ediții a Bienalei Naționale de Arhitectură – unul din cele mai importante evenimente ale “breslei” arhitecţilor – la secţiunea Arhitectură rezidenţială, pentru proiectul “Casa unifamilială. Recuperarea memoriei unei case vechi”.

 

Kim, născut în Tîrgu Mureș, are studii de arhitectură la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (tot în Cluj, la Universitatea „Babeș-Bolyai”, a făcut și studiile masterale în domeniul reabilitării patrimoniului construit), burse de studii în Slovacia, Ungaria, SUA și Olanda, studii doctorale (DLA) în cadrul Universității de Artă “Moholy Nagy” din Budapesta, și bursă de cercetare la New Europe College în București. În 2016, Kim a fost distins de Aspen Institute România cu “Arts and Society Leadership Award” pentru contribuția adusă patrimoniului cultural.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare