BANII ȘI GUNOIUL – Și salubrizarea din Mureș a intrat sub controlul familiei ex-senatorului Pașcu: în Luduș, de astăzi, tariful de salubrizare a crescut cu 43%

SALUBRIZARE. Începând de astăzi, 3 octombrie, ludușenii au un nou operator al serviciului de salubrizare și vor plăti o taxă fixă, cu 43,48% mai mare decât până acum, de 4,95 lei + TVA pe lună/persoană (până acum, taxa era de 3,45 lei + TVA/lună). Firmele din Luduș, însă, vor achita o taxă de 10 ori mai mare decât persoanele fizice, aplicată pe metru cub (așadar, 49,50 lei + TVA/mc).

 

Noul operator de salubritate din Luduș, pentru următorii trei ani, este firma Servicii Salubritate SA din București (administrată de Cristian Pașcu, fiul fostului senator Corneliu Pașcu,- foto), aceasta fiind desemnată câștigătoare a unei licitații publice desfășurate în perioada 3 iulie 2018 – 10 septembrie 2018. Conform unui anunț public al primarului Cristian Moldovan, dacă un utilizator al serviciului de salubritate (persoană fizică sau firmă) refuză încheierea contractului cu noul operator, vor plăti o taxă specială.

 

În Luduș, în perioda 2009-2017 serviciul de salubrizare a fost concesionat firmei Rosal. Din octombrie 2017, salubrizarea a fost efectuată de asocierea dintre Servicii Salubrizare SA București și Sylevy Salubriserv SRL din Ceaușu de Câmpie – efectiv, serviciul a fost executate de firma din Ceaușu de Câmpie, administrată de Ilyes Toth Botond Lehel, fiul fostului consilier județean Ilyes Toth Alexandru (UDMR). Tarifele percepute pentru colectarea deșeurilor erau de 3,45 lei/lună + TVA pentru persoane fizice și 37,87 lei/mc +TVA pentru persoanele juridice.

 

Conform autorității publice locale, în Luduș sunt 10.530 persoane fizice beneficiari ai serviciilor de salubrizare, iar perosanele juridice produc anual o cantitate de 1.810 mc. Raportând datele autorității la tarifele operatorului, rezultă că, anual, firma va factura aproximativ 715.77 lei + TVA (echivalentul a peste 153.000 de euro, adică o medie de peste 12.800 de euro pe lună).

 

În septembrie 2016, asocierea de firme Iridex Group Import Export & Servicii Salubritate Bucureşti (controlată de familia fostului senator Corneliu Pașcu, prin tată și cei doi fii gemeni Florin și Cristian) a fost declarată administrator al depozitului de deşeuri nepericuloase din Sînpaul şi firma care va efectua transporturile deşeurilor de la staţiile de transfer Râciu, Târnăveni şi Bălăuşeri şi a reziduurilor de la staţiile de sortare Acăţari, Râciu, Târnăveni şi Bălăuşeri la depozit. Durata contractului este de 8 ani, iar valoarea acestuia de aproape 100 de milioane de lei (99,18 milioane lei) + TVA.

 

Cătălin VISCHI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare