DISTINCȚIE – Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler pentru Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş

0
1287
IBCVT blue

APRECIERE. Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a unor instituţii din domeniul medical.

 

Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş i-a fost conferit Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. IUBCvT (manager dr. Klara Brînzaniuc, director medical dr. Mariana Ciorba) poartă această denumire din anul 2002 (prin transformarea Centrului de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş).

 

La 1 mai 2005 în structura Institutului se înființează Secţia Clinică de Chirurgie Cardiacă pediatrică, la conducerea căreia este numit şef lucrări dr. Suciu Horaţiu, medic primar chirurgie cardiacă, iar în decembrie 2005, în cadrul IUBCvT, se inaugurează primul Centru Cardiovascular Pediatric din România.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ