Doar 20% din copiii din centrele de plasament ajung sa fie adoptați

ADOPȚII. Directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureș, Elida DeaK, a precizat că majoritatea copiilor care și-au găsit un cămin pe viață, provin de la asistenții maternali, unde au deprins ideea de cămin și familie.
În ciuda acestui fapt, există peste 200 de copii care încă așteaptă un părinte.

“Anul acesta, colegii au reușit să finalizeze pentru 44 de copii adopțiile, copii care au fost din asistență maternală. Avem în prezent 231 de copii care pot fi adoptați în județul Mureș. Cam 50 de copii pleacă anual în adopție. Vârsta celui mai mic copil care a fost adoptat a fost de 1 an și 7 lui”, a precizat Elida Deak.

Există cazuri în care situația dintre copil și familia adoptivă nu se finalizează pozitiv, din motive de incompatibilitate, astfel aceștia se întorc în sistemul de protecție.

În cazurile fericite, dacă adopția s-a finalizat cu succes, familia intră într-o perioadă de monitorizare, realizată de către DGASPC de la domiciliul copilului, pe o perioadă de cel puţin 2 ani după finalizarea adopției.

Mai multe detalii despre adopție puteți găsi în secțiunea dedicată a website-ului ANDPDCA: http://andpdca.gov.ro/w/adoptie/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare