Documentarul care explorează viața Reginei Maria a României va fi difuzat pe History Channel

DOCUMENTAR. Marie – Heart Of Romania, un documentar aclamat care prezintă rolul politic extraordinar și interesanta viață privată a Reginei Maria a României, va fi difuzat pe History Channel pe 15 octombrie, de la ora 22:00. Emisiunea marchează împlinirea a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria.
 
“Nepoată a reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu prințul moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu evită aspectele mai puțin pline de farmec ale vieții Reginei. Fiul ei, Carol, își disprețuia părinții, iar când a devenit rege, a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniștii au ajuns la putere, au șters-o din istorie”, se arată în comunicatul de presă.
 
Regina Maria s-a aflat în centrul luptei pentru realizarea Marii Uniri din 1918 și crearea României moderne, iar destinul ei “a fost influențat de evenimente care s-au petrecut în palatele regale din România, în saloanele din Paris, pe străzile din New York, la Kremlin și chiar în Vestul Sălbatic”. Actorul Marcel Iureș este naratorul filmului.
 
“Cine poate rezista astăzi în România unei femei care a fost curajoasă, frumoasă și a dublat mărimea națiunii sale adoptive? Asta a fost Regina Maria, acum un secol”, a comentat John M. Florescu, producătorul executiv al documentarului.
 
Filmul special a fost realizat pe parcursul a doi ani, fiind filmat în 9 țări. Cercetările au fost făcute în 14 arhive naționale. Telespectatorii au șansa de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea imagini și secvențe originale din epocă, colorate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai fidel realitatea acelor vremuri.
 
Marie – Heart Of Romania este o producție independentă a Chainsaw Film Productions și se bucură de sprijinul Academiei Române și al Institutului Cultural Român.
 
History Channel a lansat și un podcast special despre viața și evenimentele istorice la care a luat parte Regina Maria. Miniseria audio Regina Maria – Fapte și vorbe este formată din 5 episoade realizate de istoricul Mihaela Simina, reunind două componente interconectate: citate (inclusiv inedite) care aparțin Reginei Maria și evocări ale unor evenimente și momente la care Regina a luat parte.
 
Cele cinci episoade sunt publicate săptămânal pe principalele platforme de streaming și pe YouTube, în fiecare vineri, de la ora 16:00, ultimul episod fiind programat în ziua premergătoare Centenarului Încoronării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare