DONAȚIE PENTRU EDUCAȚIE – Patru școli și două asociații din județul Mureș primesc calculatoare printr-un program național

DĂM CLICK PE ROMÂNIA. Ateliere Fără Frontiere a continuat și în acest an programul de donații de calculatoare prin programul Dăm Click pe România, alte 4.000 de echipamente IT recondiționate urmând să ajungă pe băncile școlilor din România până la finalul anului 2022.

 

Din județul Mureș, patru școli și două asociații vor primi calculatoare prin acest program național:

 

• Asociația Zedmil din Târgu Mureș

• Asociația De Părinți „Căsuța Poveștilor” din Târnăveni

• Liceul Tehnologic „Traian Vuia” Târgu Mureș

• Şcoala Profesională Band

• Școala Gimnazială Crăiești

• Școala Gimnaziala „Rakossi Lajos” Gheorghe Doja

 

Dăm Click pe România este un proiect implementat de Ateliere Fără Frontiere alături de OMV Petrom și Kaufland România ce luptă pentru digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

 

Aflat la cea de-a treia ediție în această colaborare, proiectul va ajunge în 2022 în fiecare județ al țării, la 258 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate (selectate din cele 347 de aplicații înscrise).

 

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 22.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 2.623 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 14 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.

 

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare