DONAȚIE – Secţia de neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, dotată cu aparatură medicală în valoare de 95.000 de euro

ECHIPAMENT MEDICAL. Astăzi, 16 mai, asociația „Salvaţi Copiii România” și cea mai mare librărie online din țară (Libris.ro) au donat secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş aparatură medicală în valoare de 95.000 de euro, această unitate spitalicească fiind considerată „una de importanţă naţională în ceea ce priveşte patologia cardiacă a nou-născutului”.

 

Astfel, în dotarea secţiei de neonatologie au intrat: un incubator ultra performant, un sistem de inducere a hipotermiei, un ventilator cu HFO (ventilaţie mecanică înalt performantă) şi un aparat de suport respirator, pentru a putea salva nou-născuţii prematuri.

 

Numai anul trecut, 350 de copii din întreaga regiune au fost internaţi aici, în regim de terapie intensivă, majoritatea fiind copii născuţi prematur. Dintre aceştia, 56 de cazuri au fost direct transferate la secţia chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, unde au fost operaţi de malformaţii cardiace. În România contează unde te naşti, ca să poţi trăi: doar 23 de unităţi sunt de nivel III şi pot prelua cazurile severe, dintre care 9 în Bucureşti.

 

Conf. dr. Manuela Cucerea a subliniat necesitatea unei aparaturi medicale performante, mai ales în cazurile de patologie severă: “Medicii noştri reiterează importanţa vitală a unui aparat de suport respirator, de pildă. Am avut nou-născuţi sub 1.000 de grame, care acum au crescut şi au recuperat aproape miraculos decalajul. Avem prematuri cu patologii complexe, pentru care orice minut de întârziere în intervenţie poate fi fatal. O secţie dotată cu tot ceea ce este necesar este una în care medicii pot garanta cea mai bună îngrijire şi recuperare a micuţilor care se nasc înainte de termen”.

 

Dotarea secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş reprezintă doar prima acţiune a anului 2018, Libris.ro şi Salvaţi Copiii lansând o campanie de strângere de fonduri care are ca obiectiv atragerea a 100.000 euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dotarea cu echipamente medicale de ultimă generaţie a secţiei de chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tîrgu Mureş, secţie condusă de prof. dr. Horaţiu Suciu.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare