Donatorii de sânge devin investitori: record de participare în programul Fidelis din 2024

PROGRAM. În prima ediție a programului Fidelis din 2024, un număr record de donatori de sânge, 1.405, au investit peste 135,336 milioane de lei în titluri de stat. Desfășurat de Ministerul Finanțelor în colaborare cu Morning Glory și Rock FM, acest succes marcant subliniază implicarea donatorilor în promovarea donării de sânge și investițiilor financiare. Participanții au beneficiat de dobânzi atractive, cu cea mai mare tranșă la 7%, și au susținut această inițiativă inovatoare cu o sumă totală investită de peste 1,796 miliarde de lei.

Emisiunile în euro au fost deosebit de accesate, cu o valoare totală de 190,54 milioane euro, subliniind interesul crescut pentru variantele de investiții propuse. Cele două emisiuni în euro, cu dobânzi de 4% și 5%, au adunat peste 190 milioane euro, ceea ce echivalează cu 952,034 milioane lei. În paralel, investitorii au orientat peste 708,575 milioane lei către emisiunile în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi de 6% și 6,75%.

Această ediție a programului Fidelis a continuat să sprijine generosii donatori de sânge, oferindu-le facilități precum posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, neimpozabilitatea câștigurilor cumulate din dobânzi și profituri, precum și flexibilitate în administrarea și diversificarea portofoliului. De asemenea, creșterea valorii tichetelor la 280 lei și facilitățile acordate investitorilor au contribuit la impulsionarea donării de sânge, atrăgând un număr considerabil de 53.701 de donatori în ianuarie 2024. Ministerul Finanțelor evidențiază că această combinație de succes și implicare arată că Programul Fidelis continuă să fie un model incontestabil în promovarea donării de sânge și investițiilor responsabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare