DOTARE – Șase noi sisteme de laparoscopie moderne, în dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

0
423

ECHIPAMENT MEDICAL. Şase laparoscoape performante, din fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii, au intrat în dotarea Blocului Operator Chirurgie Generală II (trei) şi Blocului Operator Obstetrică Ginecologie (trei) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Valoarea totală a echipamentelor se ridică la aproximativ 4,9 milioane de lei.

 

Cele trei noi sisteme de laparoscopie repartizate Blocului Operator Chirurgie Generală II permit efectuarea intervenţiilor minim invazive în trei săli de operaţii concomitent, a precizat șeful secției, prof. dr. Bara Tivadar.

 

Pe lângă operaţiile de bază minim invazive (colecistectomie, apendicectomie, hernie inghinală prin abord laparoscopic), noile sisteme de laparoscopie permit şi efectuarea intervenţiilor chirurgicale minim invazive avansate (hernie hiatală, splenectomie, tumori de colon, tumori rectale, tumori de glandă suprarenală, eventraţii postoperatorii, biopsii variate, chiste pancreatice).

 

Deși Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie este centru naţional de formare în laparoscopie, cu aproximativ 350 de intervenţii laparoscopice pe an, avea în dotare doar două laparoscoape cu vechime de peste 10 ani. “Laparoscoapele noi de ultimă generaţie reprezintă un salt calitativ, care permit lărgirea gamei de intervenţii laparoscopice efectuate în clinică”, a declarat prof. dr. Szabo Bela, șeful secției.

 

Managerul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac a subliniat că noile achiziţii de aparatură medicală duc la creşterea capacităţii de deservire a pacienţilor, a calităţii și siguranței serviciilor medicale faţă de anul trecut, când cele două secții ale Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au efectuat 884 de operaţii laparoscopice.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ