DOVADA – Fantasticele întâmplări din Primăria Târgu Mureș, singurul loc din lume unde s-a reușit întoarcerea în timp cu doi ani!

RÂȘII. În limbaj colocvial, denumirea „râși” nu face referire la lincși (Lynx), ci la comicii involuntari. De regulă, la cei al căror umor e declanșat de propria lor prostie. Acestea fiind lămurite, „să ne râdem” (cum zicea milițianul Duiosul în Cel mai iubit dintre pământeni) puțin de niște râși.

 

Sărbătoarea orașului Târgu Mureș se numește Zilele târgumureșene (mențiunea n-a fost făcută pentru târgumureșeni). Dacă mă-ntrebați pe mine – care în aparență, aș fi avantajat să vă spun doar lucruri pe care vă place să le auziți/citiți, adică frumoase, amabile -, denumirea e urâtă, ternă, lipsită de orice urmă de inspirație. Dar nu dezbatem inspirația botezătorilor sărbătorii urbei, ci semnalăm o anomalie mondială: instituția care administrează orașul are un calendar unic, care consemnează nu trecerea ireversibilă a timpului, ci… întoarcerea în trecut.

 

Știu, în teorie, dacă am depăși viteza luminii (adică aproape 300.000 km/s), am putea să ne întoarcem în trecut. Să nu vă surprindă, dar râșii au reușit asta. În 2014, sărbătoarea orașului Târgu Mureș, conform documentelor oficiale – care poartă semnătura primarului Dorin Florea, deci n-avem de ce să nu le credem 🙂 -, a aniversat a 17-a ediție. În 2015, Zilele târgumureșene a desfășurat ediția, logic, a 18-a.

 

În 2016, însă, s-a petrecut fenomenul paranormal pe care-l semnalează această scriere: Primăria Târgu Mureș s-a întors în timp. Astfel, documentul cu antetul aferent instituției, anunță că Zilele târgumureșene își desfășoară ediția, nu a 19-a, cum ar fi normal, ci a… 17-a. Practic, râșii consemnează întoarcerea în timp cu doi ani. Anul 2016 a redevenit anul 2014 în primăria condusă magistral de Dorin Florea, matusalemicul Întâistătător al orașului. Aveți dovada în fotografii.

 

 

 

Să salutăm faptul că în Primăria Târgu Mureș s-a reușit implementarea, în premieră mondială!, a teoriei relativității și s-a reușit accelerarea unui corp (probabil al lui Maior, zis consilierul personal) cu viteza luminii, acesta a devenit foarte greu, masa sa acumulând din ce în ce mai multa energie, în timp ce energia necesară pentru creșterea vitezei a scăzut cantitativ. Ce tot zic savanții ăștia că actualmente este imposibil, când cei din Primăria condusă magistral de Florea deja au reușit? O-ntoarcere în timp cu doi ani, însă nu contează dimensiunea (timpului), doar știți: Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru umanitate! – Neil Armstrong, 20 iulie 1969.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare