Dovezi ale primelor ploi găsite în cristalele primordiale: o revoluție în înțelegerea Terrei

CERCETARE. Studii recente arată că primele ploi au căzut pe Pământ cu aproximativ 4 miliarde de ani în urmă, o descoperire care schimbă înțelegerea noastră despre istoria planetei.

Cercetători din Australia și China au analizat izotopii de oxigen din minerale antice pentru a stabili această cronologie.
Această analiză s-a concentrat pe cristalele de zirconiu descoperite în Jack Hills din Australia de Vest, datând de acum 4,4 miliarde de ani. Chiar dacă zona este acum aridă, cristalele de zirconiu au dezvăluit urme ale primelor ploi de pe Pământ.

Acest nou studiu sugerează că uscatul, apele dulci și ciclul apei ar fi putut să apară mult mai devreme decât credeam inițial.
Această concluzie este în concordanță cu teoria “Pământului rece timpuriu” propusă de geosavantul John Valley, care sugerează că planeta s-a răcit rapid după formare, creând condiții pentru apariția apei lichide și, posibil, a vieții.

Cercetătorii subliniază că aceste descoperiri reprezintă un progres semnificativ în înțelegerea primei istorii a Pământului și au fost publicate în revista Nature Geoscience.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare