DRUMUL SPRE OMOLOGARE – Ventilatorul mecanic produs în Târgu Mureș a primit aviz pentru testarea pe pacienți umani

0
433

VENTILATOR MECANIC. Prototipul primului ventilator mecanic românesc, produs în Târgu Mureș de firmele locale Gaze Industriale Mureș și Try Innovation, a primit astăzi, 13 aprilie 2020, aviz pozitiv pentru testarea pe pacienți umani, al doilea pas spre omologarea finală.

 

Avizul a fost acordat de comisia de omologare formată din reprezentanți ai Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (condusă de general prof. univ. dr. ing. Tudor Viorel Țigănescu), ai Spitalului Județean de Urgență Brașov și ai Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov.

 

Practic, astăzi, ventilatorul mecanic produs în Târgu Mureș (care poate fi folosit invaziv și non-invaziv) și destinat spitalelor din România aflate gestionarea directă a pandemiei de coronaviroză a trecut cu bine prima etapă a procedurii de omologare.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ