DUBLA MĂSURĂ – În același caz, UDMR Mureș a dispus într-un fel pentru Makkai Grigore și în alt fel pentru Bakos Levente

0
1147
Makkai Grigore și Bakos Levente

JUDECATA STRÂMBĂ. În ceea ce UDMR a numit în diferite situații “cazul bizar al călătoriei în Coreea de Sud”, în fapt o excursie exotică plătită din banii orașului Târgu Mureș a trei consilieri municipali, dintre care doi de la UDMR (viceprimarul Makkai „Gergely” Grigore și Bakos Levente Attila) – cel de-al treilea fiind Vasile Miculi, ulterior exclus din PNL pe considerent de apartenență la camarila primarului Dorin Florea -, forul de conducere al principalei formațiuni (și) politice a minorității maghiare a luat o decizie rămasă și astăzi controversată.

 

În cazul excursiei publice în Coreea de Sud (pentru sprijinirea păcii mondiale), UDMR Mureș a aplicat, în fapt, o judecată cu dublă măsură (sau cu jumătate de măsură). Respectiv, l-au crucificat pe Makkai (67 de ani) – devenit indezirabil în partid din cauza metamorfozei într-un executant al directivelor primarului Florea, chiar și atunci când acestea prejudiciau UDMR -, dar l-au ignorat pe Bakos (50 de ani), care a înfăptuit aceeași greșeală.

 

În dreptul roman, principiul este definit simplu: „Non bis in idem!”, dar Péter Ferenc (liderul UDMR Mureș) nu-i citește pe latini, ci pe Orbán Viktor (ceea ce nu-i neapărat rău, ci incomplet).

 

Fostul lider al UDMR Târgu Mureș, deputatul Vass Levente (44 de ani, foto mic dreapta, alături de Péter Ferenc), executat și el din conducerea organizației municipale (la acea vreme, aservită fățiș intereselor convergente Florea & consilierii locali UDMR), susține că le-a cerut celor doi (Makkai și Bakos) să nu plece în Coreea de Sud, iar la întoarcerea acestora din excursia pe banii târgumureșenilor, Makkai a returnat banii în bugetul local, însă nu și Bakos. Din această cauză, Vass a propus conducerii județene sancționarea lui Bakos cu excluderea pe 3 ani din conducerea filialei municipale.

 

Dar rezultatul a fost cel știut: UDMR-ul județean, aflat sub controlul lui Péter (56 de ani), l-a executat pe Makkai și a ignorat fapta similară comisă de Bakos. O decizie injustă, din orice parte o privești. Chiar, nu știți de ce comunitatea maghiară, vehementă (pe bună dreptate) la adresa excursionistului pe bani publici Makkai, tace în privința făptuitorului Bakos? Având acest tablou complet, devine burlească imaginea de la execuția publică (meritată, din punct de vedere politic) a lui Makkai din funcția de viceprimar, într-o ședință prezidată tocmai de Bakos.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ