REZULTAT SONDAJ DE OPINIE – Cât de mulțumiți sunt mureșenii de autoritățile publice locale

RĂSPUNSURI. În acest an, msnews a lansat un chestionar către cititorii săi, unul menit să sondeze așteptările acestora cu privire la gradul de mulțumire față de modul de adminsitrare al localităților și județului din care fac parte.

 

„Cât de mulțumiți sunteți de autoritățile publice din localitatea și județul dumneavoastră?” era întrebarea pe care v-am adresat-o, iar variantele de răspuns pe care vi le-am oferit au fost următoarele: Foarte mulțumit, Foarte nemulțumit, Mulțumit, Nemulțumit, I-aș mai vota o dată, Nu i-aș mai vota niciodată, Sunt cei mai buni, Prefer oameni noi, Au făcut ce au putut și clasicul Au furat, dar au făcut ceva.

 

Au fost 957 de voturi (IP-uri unice), iar rezultatul final (vezi foto) este:

● Prefer oameni noi (24,35%, 233 voturi)

● Nu i-aș mai vota niciodată (20,59%, 197 voturi)

● Nemulțumit (19,23%, 184 voturi)

● Foarte nemulțumit (18,50%, 177 voturi)

● Foarte mulțumit (5,22%, 50 voturi)

● Mulțumit (5,12%, 49 voturi)

● Au furat, dar au făcut ceva (3,45%, 33 voturi)

● Au făcut ce au putut (2,19%, 21 voturi)

● Sunt cei mai buni (0,73%, 7 voturi)

● I-aș mai vota o dată (0,63%, 6 voturi)

TOTAL: 957 de voturi

 

Și acum să sintetizăm interpretarea rezultatelor. Într-un procent covârșitor, mureșenii nu sunt mulțumiți de modul în care este administrată localitatea lor și județul: 82,67% dintre repondenți sunt nemulțumiți (au fost cuantificate procentele răspunsurilor Prefer oameni noi, Nu i-aș mai vota niciodată, Nemulțumit, Foarte nemulțumit); doar 11,70% sunt mulțumiți (au fost cuantificate procentele răspunsurilor Foarte mulțumit, Mulțumit, Sunt cei mai buni, I-aș mai vota o dată). Restul răspunsurilor (5,63%) se încadrează la neutre (ironicele, firește: Au furat, dar au făcut ceva; Au făcut ce au putut).

 

Lăsăm deschisă observația asupra gradului de mulțumire al mureșenilor pentru administrația locală, pentru a vedea dacă rezultatele acestui sondaj de opinie msnews se vor regăsi și în rezultatul votului din primăvara anului 2020, când sunt programate alegerile locale (pentru funcțiile de primar, consilier local, consilier județean, președinte al Consiliului Județean).

 

Până atunci, însă, msnews inițiază un nou sondaj de opinie, invitându-vă să răspundeți la întrebarea: Sunteți mulțumit/nemulțumit de primarul localității în care trăiți pentru că…

  1. A dezvoltat localitatea
  2. N-a dezvoltat localitatea
  3. Este cinstit
  4. Este corupt
  5. Spune adevărul
  6. Minte
  7. Are inițiativă
  8. N-a făcut nimic
  9. Este pacifist
  10. Este conflictual.

 

Găsiți sondajul propus de noi în coloana din dreapta fiecărei pagini msnews. Puteți alege până la 5 opțiuni din cele 10 variante de răspuns (sunt 5 binomuri pozitiv negativ și dumneavoastră puteți alege oricare dintre variantele care credeți că îl caracterizează pe primarul din localitatea dumneavoastră).

… spor la vot.

 

Vali STOICA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare