Dorin Florea și Sergiu Claudiu Maior

DUPĂ 5 ANI ȘI JUMĂTATE – Sentință în procesul ASA Târgu Mureș: fostul primar Florea și ceilalți inculpați au fost achitați, sentința nu e definitivă

PROCESUL ASA TÂRGU MUREȘ. După 5 ani și jumătate, magistratul de caz al Secției Penale a Tribunalului Harghita a dat soluție de achitare pentru toți cei 9 inculpați în procesul finanțării clubului de fotbal ASA Târgu Mureș (Asociaţia Sportivă “Fotbal Club ASA 2013” – Fotbal Club Municipal).

 

În această speță, la 12 decembrie 2015, DNA a considerat că municipiul Târgu Mureș a fost prejudiciat cu peste 7 milioane de lei și i-au trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri și spălare de bani pe: Dorin Florea (fost primar), Ioan Nucu Man (fost președinte al clubului), Maria Cioban (fost secretar al municipiului), Kiss Imola (fost director economic al Primăriei), Emil Virgil Măceşanu (fost consilier superior la Primărie), Sergiu Claudiu Maior, Benedek Istvan, Bako Laszlo Attila și Ioan Fărcaş (toți foști consilieri locali și membri în CA al clubului).

 

Conform DNA, inculpații au încălcat legea și au aprobat finanțarea clubului de fotbal din bugetul local deși acesta înregistra datorii. Cei mai mulți (8) dintre inculpați au fost achitați nu pentru că nu au comis fapta, ci pentru că fapta (infracțiunea de abuz în serviciu săvârșită în această formă) “nu este prevăzută în legea penală”. Ioan Nucu Man, acuzat de complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri și spălare de bani a fost achitat pentru că prima infracțiune (în forma în care a fost săvârșită) nu este prevăzută în legea penală, iar în privința acuzațiilor de deturnare de fonduri și spălare de bani “fapta nu există”, a comunicat magistratul.

 

Instanţa din Harghita a mai dispus ridicarea sechestrului de pe bunurile lui Man și de pe suma găsită în 2015 în conturile clubului ASA. Cel mai probabil DNA va face recurs (are la dispoziție 10 zile de la comunicare).

 

Cătălin VISCHI

2 comments
  1. Peste Sapte milioane de lei au curs pe apa sambetei.Cu peste 7 milioane de lei au privat cetatenii orasului.Peste sapte milioane de lei lipsesc din bugetul local,iar judecatorul spune ca nu este adevarat.Cu asa justitie nu ajungem nicaieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare