Echipa Colegiului Național “Emanuil Gojdu” câștigă marele Premiu la “Maratonul pentru Educație Antreprenorială”

COMPETIȚIE. Echipa Colegiului Național “Emanuil Gojdu” din Oradea a obținut marele premiu la competiția națională “Maratonul pentru Educație Antreprenorială,” la care au participat 60 de echipe formate din 400 de liceeni. Competiția a fost organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

În competiție, peste 400 de elevi finaliști au concurat pentru 36 de premii în valoare totală de peste 15.000 euro. Evenimentul a avut loc pe 23 mai la Palatul Patriarhiei, Aula Magna Teoctist Patriarhul, reunind 900 de participanți.

Anul acesta, valoarea totală a premiilor a depășit 50.000 euro, cu peste 15.000 de elevi din 130 de licee, situate în 40 de localități din 20 de județe, inclusiv București, participând în competiție. În organizare au fost implicați peste 150 de antreprenori și profesori din întreaga țară, alături de reprezentanți ai autorităților locale.

Coordonată la nivel național de Gianina Ioniță, director executiv al CONAF, competiția a fost câștigată de echipa Colegiului Național “Emanuil Gojdu” din Oradea cu proiectul “Stay Fresh,” care propune producția și vânzarea de sucuri naturale și shake-uri proteice.

Locul al doilea a fost obținut de proiectul “Think Box” al elevilor de la Colegiul Național “Zinca Golescu” din Pitești, axat pe producția de jucării educaționale din materiale reciclabile. Proiectul “Agrifresco” al Liceului Tehnologic “Constantin Cantacuzino” din Băicoi, care vizează producția de legume ecologice, a ocupat locul al treilea.

Competiția a fost o oportunitate pentru tinerii aspiranți la statutul de antreprenori să prezinte idei inovatoare, variind de la soluții pentru alimentația sănătoasă până la utilizarea lânii în agricultură și cosmetice. De asemenea, au fost prezentate proiecte de personalizare a hainelor, demonstrând abordări unice și sustenabile în modă.

Cristina Chiriac, președinta CONAF, a subliniat că “Maratonul pentru Educație Antreprenorială” este mai mult decât un curs de antreprenoriat, reprezentând un exercițiu de responsabilitate. Ea a apreciat loialitatea, încrederea, curajul și empatia care contribuie la construirea unui mediu antreprenorial stabil și promițător pentru România.

Proiectele au fost selectate pe baza criteriilor de inovație, sustenabilitate, fezabilitate și creativitate. Programul a fost inițiat în urma semnării Pactului pentru Educație Antreprenorială între CONAF și Ministerul Educației și Cercetării, prelungit în 2022 pentru încă patru ani.

CONAF include două federații, 12 patronate, 20 de asociații, 27 de sucursale și peste 5.500 de companii, angajând mai mult de 170.000 de persoane. Printre alte proiecte derulate de organizație se numără “Pactul pentru Tineri,” “DigitalUP,” “Pactul pentru Muncă,” “Pactul pentru Educație Antreprenorială,” și “Romanian Venture Forum.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare