EDILITAR – Municipalitatea Târgu Mureș intenționează să construiască trei blocuri ANL în zona vestică a orașului

0
300

INTENȚIE. Municipalitatea Târgu Mureș intenționează să construiască trei blocuri ANL cu câte trei etaje în zona vestică a orașului, pe strada Depozitelor (lângă strada Băneasa). Conform proiectului, fiecare bloc va avea 20 de unități locative, respectiv 12 garsoniere și opt apartamente cu două camere. Pentru a putea accesa fondurile Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL), administrația publică locală este obligată să asigure prima dată utilitățile necesare.

 

Valoarea estimativă a asigurării utilităților în zonă este de aproape 1,8 milioane de lei (exact 1.759.200 lei). Cum a fost determinată estimarea? Din „consultările cu diferiți agenți economici”.

 

Așa a fost cuantificată alimentarea cu apă, canalizarea menajeră și canalizarea pluvială (214.200 lei), alimentarea cu energie electrică (791.000 lei) alimentarea cu gaz (40.000 lei) și amenajările exterioare – spații verzi, platforme acces, parcaje, trotuare – (714.000 lei). Estimările (care includ TVA) trebuie aprobate de forul deliberativ al urbei (Consiliul Local), înainte ca proiectul să poată fi depus spre finanțare.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here