EDILITAR – Municipalitatea Târgu Mureș intenționează să construiască trei blocuri ANL în zona vestică a orașului

0
446

INTENȚIE. Municipalitatea Târgu Mureș intenționează să construiască trei blocuri ANL cu câte trei etaje în zona vestică a orașului, pe strada Depozitelor (lângă strada Băneasa). Conform proiectului, fiecare bloc va avea 20 de unități locative, respectiv 12 garsoniere și opt apartamente cu două camere. Pentru a putea accesa fondurile Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL), administrația publică locală este obligată să asigure prima dată utilitățile necesare.

 

Valoarea estimativă a asigurării utilităților în zonă este de aproape 1,8 milioane de lei (exact 1.759.200 lei). Cum a fost determinată estimarea? Din „consultările cu diferiți agenți economici”.

 

Așa a fost cuantificată alimentarea cu apă, canalizarea menajeră și canalizarea pluvială (214.200 lei), alimentarea cu energie electrică (791.000 lei) alimentarea cu gaz (40.000 lei) și amenajările exterioare – spații verzi, platforme acces, parcaje, trotuare – (714.000 lei). Estimările (care includ TVA) trebuie aprobate de forul deliberativ al urbei (Consiliul Local), înainte ca proiectul să poată fi depus spre finanțare.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ