EDILITAR – O nouă aducțiune de apă în Ibănești, investiție de peste 500.000 de euro

0
124
Ibănești, județul Mureș

REȚEA DE APĂ. În acest moment, debitul celor două izvoare care alimentează cu apă localitățile aparținătoare comunei Ibănești (una dintre puținele din județ care înregistrează creștere demografică) au scăzut considerabil și necesarul de apă curentă nu mai poate fi asigurat la debitul corespunzător. Acesta este motivul pentru care autoritățile publice locale au decis să contracteze lucrări pentru captarea a încă două izvoare de pe Valea Fâncel (unul de coastă și unul de suprafață) și să creeze o nouă aducțiune care să suplimenteze sistemul centralizat de alimentare cu apă.

 

Pentru captarea izvoarelor de pe Valea Fâncel și noua aducțiune de apă, cei din Ibănești estimează că vor investi aproape 2,5 milioane de lei (exact: 2.452.853 lei, echivalentul a peste 515.000 de euro), banii urmând să vină din fonduri bugetare. Conform studiului hidrologic, debitele celor două izvoare de pe Valea Fâncel sunt de 2,5 l/sec (pentru izvorul nr. 1) și de 0,90 l/sec (pentru izvorul nr. 2) și ar rezolva problema debitului în rețeaua de alimentare cu apă al comunei Ibănești – de asemenea, apa respectivelor izvoare este potabilă, conform analizei chimico-bacteriologice.

 

Realizarea captării izvoarelor se va face printr-un cămin de captare din beton (la izvorul nr. 1) și printr-o rețea de conducte de dren și trei cămine de captare a apei din beton (la izvorul nr. 2). Ambele izvoare vor deversa într-un rezervor de polietilenă de 10 metri cubi, iar de acolo, în rețeaua de aducțiune. Conducta de transport utilizează presiunea creată de diferența de nivel, iar pe aceasta vor fi trei cămine de rupere de presiune – acestea vor fi montate în afara drumului forestier.

 

În 20 mai 2019 se stabilește firma care va executa lucrarea (criteriul de atribuire fiind cel mai mic preț).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ