PAGUBE – Efectele ploilor în Mureș: în Voivodeni, diguri suplimentare pe pârârul Luț

0
278

SITUAȚIE. În zona Voivodeni, din cauza debitelor în creștere, pe pârâul Luţ, echipe ale Administraţiei Bazinale de Apă Mureş vor instala diguri din saci de nisip, măsura preventivă fiind dispusă de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureș.

 

În urma precipitațiilor abundente de miercuri, în județul Mureș, după o primă estimare a CJSU Mureș, situaţia este următoarea: au fost inundate o școală (în Petelea), două case (în Iara de Mureş și Văleni de Mureş), 25 de beciuri (în Dumbrava, Nadășa, Petelea, Hodoșa), 145 de curți (în Brâncoveneşti, Sâmbriaş, Reghin) și 1,2 kilometri de drum național (DN 15 A a fost inundat pe o porţiune de circa 1 kilometru, în Sântu, iar DN 15 a fost inundat pe o porţiune de circa 200 de metri, în Brâncoveneşti).

 

Astăzi, pentru evaluarea situaţiei şi pentru stabilirea măsurilor de înlăturare a efectelor calamității, echipe mixte ale CJSU Mureș s-au deplasat în Beica de Jos, Brâncoveneşti, Gorneşti, Hodoşa, Lunca, Petelea, Reghin şi Vătava.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ