EDUCAȚIE POLITIZATĂ – Claudiu Bîndilă, înlocuit la conducerea Inspectoratului Școlar cu fostul adjunct, Sabin Pășcan

0
954

CONDUCERE INTERIMARĂ LA ÎNVĂȚĂMÂNT. Începând de luni, 18 ianuarie 2021, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Mureș are un nou șef (titulatura oficială: inspector școlar general), numit la fel de politic ca și precedentul (reghineanul Claudiu Gabriel Bîndilă). Noul șef este Sabin Gavril Pășcan, fostul adjunct al instituției coordonatoare a învățământului mureșean.

 

Pășcan a fost numit inspector școlar general „prin detașare în interesul învățământului”, precizează “conducerea IȘJ Mureș” (care e… el), într-un comunicat de presă. În fapt, numirea a fost făcută printr-un Ordin de ministru emis în urmă cu 10 zile și are la bază, la fel ca în cazul directorilor de școli înlocuiți, faptul că Bîndilă ocupa funcția prin detașare, detașarea fiind până în 9 ianuarie 2021, iar liberalii au anunțat că vor ca toate conducerile școlare (și a inspectoratelor) să fie numite în baza unor concursuri, pe criteriul competenței.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ