EDUCAȚIE – Școala din Acățari, dotată cu tehnologie digitală pentru creșterea performanțelor școlare ale elevilor

0
181

ÎNVĂȚĂMÂNT ȘI TEHNOLOGIE. Digitaliada, un program de educație digitală implementat de Fundația Orange care încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ vizând creșterea performanțelor școlare ale elevilor, a adus în acest an școlar tehnologie digitală și la Școala Gimnazială din comuna mureșeană Acățari.

 

Școala din Acățari este a doua unitate de învățământ din județ care este dotată de Fundația Orange, prin programul Digitaliada, cu tehnologie digitală, după ce în 2017, Școala Gimnazială din comuna Sâncraiu de Mureș a primit 30 de tablete echipate cu aplicații digitale educative, un laptop, un videoproiector și ecran de proiecție.

 

Practic, programul Digitaliada urmărește să facă școala mai atractivă pentru elevi și să reducă rata abandonului școlar. Școlile (alese prin concurs) în programul Digitalia sunt sprijinite să adopte metode digitale în predarea Matematicii și a TIC-ului și sunt dotate cu un laborator digital (tablete, laptop-uri, videoproiectoare), un set de aplicații și jocuri educative încărcate pe tablete, iar profesorii beneficiază de sesiuni de formare, proiecte didactice, ghiduri de predare și suport tehnic pentru a utiliza resursele digitale la clasă.

 

Andrada VLAS

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ