EDUCAȚIE – Sistemul de iluminat de la școala din Iernut, unde învață 600 de copii, înlocuit cu unul modern, cu tehnologie LED

0
80
Școala Gimnazială Iernut

INVESTIȚIE. Sistemul de iluminat de la școala din Iernut, unde învață 600 de copii, înlocuit cu unul modern, cu tehnologie LED, prin programul de modernizare a infrastructurii școlare în școlile din țară „Energie în școlile copilăriei” al E.ON Energie România.

 

În urma acestui proiect, au fost schimbate corpurile de iluminat în toate clădirile Școlii Gimnaziale din Iernut, fiind puse în funcțiune sisteme de iluminat moderne cu tehnologie LED inclusiv în sediile administrative, holuri etc.

 

Lumina dată de aceste sisteme moderne este similară celei naturale în proporție de 98%. De asemenea, noile corpuri montate au o durabilitate mult mai mare în timp și reduc consumul de energie electrică folosită pentru iluminat, fiind astfel diminuată presiunea pe bugetul unității de învățământ.

 

Programul E.ON „Energie în școlile copilăriei”, care vizează eficiența energetică, dar și creșterea calității condițiilor de studiu, se derulează de 9 ani și a fost implementat în circa 70 de unități de învățământ din 18 județe, compania investind în acest sens peste 3,5 milioane de euro.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ