SET LA 1 – Unirea Ungheni i-a spulberat pe cei din Ocna Mureș, învingând cu 5 goluri diferență pe Stadionul Soda

0
108

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, pe Stadionul Soda din Ocna Mureș, în meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii a III-a, CS Ocna Mureș a pierdut categoric, cu 1-6 (1-3), partida cu Unirea Ungheni.

 

Deși începea meciul de pe locul 7, gazdele sperau să câștige cele 3 puncte puse în joc, după parcursul bun pe teren propriu – la Ocna Mureș nu au reușit să câștige niciuna din primele două clasate în serie, CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir obținând doar câte un punct pe acest teren (pentru lider, CS Hunedoara, a fost singurul meci de până acum pe care nu l-au câștigat).

 

În plus, fosta Soda avea de răzbunat umilința din septembrie, atunci când Unirea a învins-o la Ungheni, în tur, cu un categoric 4-0 (2-0) – au marcat atunci pentru mureșeni Istrate, Astafei (două goluri) și Toboșaru (un eurogol pe care portarul Anghel, acum rezervă, nu l-a uitat nici astăzi).

 

Oaspeții, în schimb, vizează clasarea în primele două locuri și nu concepeau să nu învingă (veneau după 3 victorii consecutive), pentru a mai reduce diferența dintre primele clasate (5 puncte față de Metalurgistul și 13 puncte față de CS Hunedoara). Antrenorul Dan Stupar a început partida, arbitrată la centru de Adrian Pal din Oradea, cu următorul 11: Vlasa – Moldovan, Birtalan, Aldea, Pop – Bîrsan, Iuga, Săvoaia, Toboşaru – Culda, Astafei (cpt.).

 

Cu un început de partidă devastator, în care după 13 minute de joc oaspeții conduceau deja cu un neverosimil 0-3 (au marcat Sebastian Culda, o dublă în primele 10 minute, și Angelo Iuga), soarta partidei era pecetluită. La finalul primului sfert de oră, gazdele au redus din handicap, prin mijlocașul la închidere Daniel Lupșan, dar chiar și așa s-a intrat la cabine cu 1-3.

 

Imediat după pauză, ca și cum diferența de pe tabela de marcaj nu ar fi fost suficientă, gazdele rămân în 10, Ceaca (adus în vară de la Sănătatea Cluj) fiind eliminat în minutul 49. A urmat un galop de sănătate (și de goluri) pentru Unirea, cu ieșirea la rampă a vârfului Astafei, căpitanul oaspeților marcând pentru 1-4 (în min. 69) și apoi în min 74 (un gol cu care a fost inițial acreditat fundașul gazdelor Claudiu Haiduc), care și-a făcut astfel norma de 2 goluri în meciurile cu Ocna Mureș. Mureșenii au mai înscris o dată până la final (în minutul 86, gol Flavius Toboșaru), iar meciul s-a încheiat cu un scor de set de tenis: 1-6.

 

CS Ocna Mureş – Unirea Ungheni: 1-5 (1-3), au marcat Daniel Lupșan (min. 16) / Sebastian Culda (min. 4, min. 10), Angelo Iuga (min. 13), Victor Astafei (min. 69, min. 74), Flavius Toboșaru (min. 86). Din păcate victoria nu doar că o menține pe Unirea Ungheni pe locul 3 (care nu asigură prezența la barajul pentru promovare), ci nici nu a micșorat diferența față de primele două clasate, atât CS Hunedoara, cât și Metalurgistul Cugir, câștigând, la rândul lor, în meciurile susținute în deplasare.

 

În etapa a 13-a, în 20 noiembrie, derby-ul județului Mureș: CS Unirea Ungheni 2018 – CSM Avântul Reghin (locul 3 vs. locul 6).

 

* Foto: @Ziarul Unirea

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ