SURPRIZĂ DE PROPORȚII – Mureș Monsters joacă pentru titlul național de fotbal american, deși până în această ediție nu a câștigat niciun meci

FOTBAL AMERICAN. Surpriză de proporții în Campionatul Național de Fotbal American din România: o echipă care nu a câștigat niciun meci în ultimii 8 ani, Mureş Monsters, s-a calificat în finală și va juca cu titlul “pe masă” cu Bucharest Rebels, o echipă neînvinsă în această ediție de campionat și de 4 ori campioană națională.

 

Mureș Monsters s-a clasat pe locul 3 în sezonul regulat (după Bucharest Rebels și Reșița Locomotives), reușind primele sale 3 victorii din istoria participării sale în Campionatul Național. Iată rezultatele obținute în sezonul regulat de echipa mureșeană:

• Bucharest Rebels – Mureș Monsters: 18-12

• Bucharest Titans – Mureș Monsters: 0-62

• Reșița Locomotives – Mureș Monsters: 36-16

• Mureș Monsters – Timișoara 89ers 24-18

• Cluj Crusaders – Mureș Monsters: 24-26

 

Clasament la finalul sezonului regulat
LOC
ECHIPA VICTORII ÎNFRÂNGERI
1. Bucharest Rebels 5 0
2. Reșița Locomotives 3 2
3. Mureș Monsters 3 2
4. Cluj Crusaders 2 3
5. Timișoara 89’ers 2 3
6. Bucharest Titans 0 5

 

În cazul egalitații de puncte, criteriul de departajare l-a constituit rezultatul meciului direct.

 

 

Calificată în semifinală, Mureș Monster a jucat duminică, 14 noiembrie 2021, pe Stadionul Gloria din Reşiţa, cu Reşiţa Locomotives, o echipă care în sezonul regulat a învins-o (tot la Reșița) cu 36-16. De această dată, Mureș Monster a reușit să se impună cu 30-26, calificându-se în finala Campionatului Naţional de Fotbal American, unde va întâlni Bucharest Rebels (în semifinală a surclasat-o pe Cluj Crusaders, cu 56-0).

 

 

Evident, necâștigând niciun meci până în această ediție a Campionatului Național, Mureş Monsters se află la prima sa finală. În schimb, Bucharest Rebels are patru titluri de campioană în palmares (câștigate în anii 2014, 2015, 2016 și 2019).

 

* Foto mare: @Diana Crețu via Mureș Monster

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare