Elevii sunt obligați să aibă un comportament civilizat în autobuzele școlare. Cei care nu respectă obligațiile pot primi sancțiuni disciplinare

LEGISLAȚIE. Elevii sunt acum obligați prin lege să se comporte civilizat în autobuzele școlare, conform Legii nr. 162 din 29 mai 2024, publicată în Monitorul Oficial. Această lege reglementează utilizarea autovehiculelor școlare destinate transportului elevilor din învățământul preuniversitar de stat și impune sancțiuni pentru comportamentul neadecvat.

Conform articolului 5, alineatul 8, elevii sunt obligați să ocupe locurile stabilite, să aibă un comportament și un limbaj civilizat și să nu distrugă bunurile din autobuzul școlar. Cei care nu respectă aceste reguli pot primi sancțiuni disciplinare, inclusiv interzicerea temporară a utilizării transportului școlar.

Articolul 3 al legii stipulează că unitățile de învățământ trebuie să transmită primarului graficul de circulație al autobuzelor școlare, traseele, locurile de îmbarcare, numărul de elevi transportați și numărul de curse efectuate zilnic. Aceste informații sunt necesare pentru a organiza transportul eficient și sigur.

Autovehiculele școlare trebuie să respecte dispozițiile legale privind circulația pe drumurile publice și transporturile rutiere. Autobuzele școlare sunt inscripționate în mod unitar cu textul „TRANSPORT ȘCOLAR”, având culoarea neagră pe fond galben, atât în partea frontală, cât și pe lateral.

Cheltuielile pentru inscripționarea autobuzelor și respectarea altor condiții prevăzute de lege sunt suportate din bugetul local al unităților administrativ-teritoriale.

Pentru mai multe detalii, legea completă poate fi consultată în Monitorul Oficial.

 

LEGE-pentru-utilizarea-autovehiculelor-scolare-destinate-transportului-elevilor-din-invatamantul-preuniversitar-de-stat.pdfLEGE-pentru-utilizarea-autovehiculelor-scolare-destinate-transportului-elevilor-din-invatamantul-preuniversitar-de-stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare