Ziua internațională a copilului sărbătorită alături de eroii favoriți

ZIUA COPILULUI. Copilăria este perioada cea mai frumoasă a vieții, în care totul este posibil: putem fi ceea ce dorim, putem avea visuri nemărginite în care să credem cu tărie și să luptăm pentru ca nimeni să nu ni le spulbere, să credem mai mult în magia poveștilor și în frumusețea acestei lumi, plină cu eroi. Din lista eroilor favoriți ai copilăriei, bineînțeles că nu pot lipsi ei, polițiștii, cei care veghează asupra siguranței noastre. Iar când acești bravi eroi își exercită profesia cu foarte multă pasiune, dăruire și  dragoste față de oameni și față de cei mai sinceri și inocenți admiratori ai lor – copiii, întâlnirea dintre ei depășește bariera ficțiunii, de la basme și povești cu personaje curajoase la viața reală.

Astfel, sâmbătă, 01 iunie a.c., polițiștii mureșeni în colaborare cu organizațiile profesionale și sindicale, precum și cu Structura de tineret pentru județul Mureș a Departamentului de tineret și Biroului de cateheză din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei, au reușit să ofere o zi unică și plină de surprize, unui număr de 15 copii, din parohia ortodoxă Țigmandru, protopopiatul Sighișoara.

Sărbătoarea a început la primele ore ale dimineții, când grupul de copii însoțit de polițiști a ajuns la Căsuța din Pădure de la Platoul Cornești și la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. De asemenea, în cadrul complexului Weekend, polițiștii au pregătit un moment special, în care micuții au fost întâmpinați de standurile, atelierele și activitățile polițiștilor de prevenire, siguranță școlară, criminaliști, rutieri și de acțiuni speciale. Astfel, cei mici au putut vedea cum arată îndeaproape echipamentele de intervenție pentru acțiuni speciale, au participat la ridicarea de amprente și la jocuri de educație rutieră, dar și la alte programe interactive și, bineînțeles, s-au bucurat de demonstrațiile mult-iubitului câine de căutare și salvare din cadrul IPJ Mureș. Turul celor mici s-a încheiat și cu daruri, astfel că fiecare copil a primit din partea Herlitz România un ghiozdan cu rechizite școlare și multe alte surprize, personalizate.

Ziua s-a încheiat la cinematograf, unde grupul de copii și polițiști au vizionat un film de animație, iar apoi au luat masa de prânz împreună. Despărțirea a surprins multă emoție, îmbrățișările de mulțumire ale micilor admiratori exprimând cele mai sincere sentimente de mulțumire și recunoștință pentru această zi memorabilă, unică pentru ei, în care și-au creat amintiri pentru o viață  despre bunătatea, răbdarea și grija curajoșilor eroi ai copilăriei de toate vârstele: polițiștii.

Este cel de-al treilea an în care inițiativa polițiștilor și a partenerilor instituționali a reușit să readucă zâmbete inocente de 1 Iunie și ne bucurăm că de doi ani Arhiepiscopia Alba Iuliei, prin Structura de tineret pentru județul Mureș, a devenit parte a acestui proiect minunat.

Activitatea de astăzi și surprizele oferite celor mici nu ar fi fost posibile fără suportul Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Mureș, Asociației Internaționale a Polițiștilor – I.P.A. Regiunea 1 Mureș si Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL – Filiala Mureș. De asemenea, transportul în siguranță a copiilor a fost oferit de către Primăria Comunei Nadeș, iar de îndrumarea acestora s-au ocupat pr. Gheorghe Mihăilă și doamna prof. Alexandra Mihăilă.

 

Pr. Silviu Jimborean

Inspector de tineret pentru județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare