Elon Musk amenință să interzică dispozitivele Apple în companiile sale după parteneriatul Apple-OpenAI

INTELIGENTA ARTIFICIALĂ. Elon Musk, directorul general al Tesla și SpaceX, a anunțat posibilitatea de a interzice utilizarea dispozitivelor Apple în companiile sale. Această reacție vine în urma parteneriatului recent dintre Apple și OpenAI, conform unui raport al CNBC.

Într-o serie de postări pe platforma sa de socializare, X, Musk și-a exprimat îngrijorările legate de protecția informațiilor sensibile ale utilizatorilor. El a subliniat că acest parteneriat ar putea duce la „o încălcare inacceptabilă a securității utilizatorilor”, și a criticat Apple pentru lipsa de transparență și control asupra datelor.

Îngrijorările lui Musk privind securitatea datelor

Musk a fost deosebit de critic la adresa Apple, susținând că gigantul tech „nu are nicio idee despre ce se întâmplă de fapt”. Anunțul Apple de luni, care a marcat o importantă incursiune în domeniul inteligenței artificiale, a inclus o actualizare semnificativă a asistentului vocal Siri. Acum, Siri poate să se conecteze la chatbot-ul ChatGPT dezvoltat de OpenAI. Apple a precizat că utilizatorilor li se va cere permisiunea de a partaja întrebările lor cu ChatGPT și că cererile și informațiile acestora nu vor fi înregistrate.

Cu toate acestea, Musk nu este convins de măsurile de securitate promise de Apple. „Este absurd faptul că Apple nu este suficient de inteligent pentru a-și crea propria inteligență artificială, dar este cumva capabil să se asigure că OpenAI vă va proteja securitatea și confidențialitatea!” a scris Musk după evenimentul de anunțare.

Consecințele posibile ale integrării OpenAI în iOS

Musk a subliniat că dispozitivele Apple vor fi interzise în companiile sale dacă Apple „integrează OpenAI la nivelul sistemului de operare”, referindu-se la iOS. Această amenințare sugerează un potențial conflict major între două dintre cele mai influente companii tehnologice din lume.

El a adresat direct această problemă CEO-ului Apple, Tim Cook, cerându-i să „oprească acest spyware înfiorător”. Răspunsul public al lui Musk vine într-un context în care confidențialitatea și securitatea datelor devin din ce în ce mai importante pentru utilizatori și companii.

Implicațiile pentru viitorul tehnologiei

Această situație evidențiază tensiunile crescânde din industria tehnologică, unde colaborările și parteneriatele pot declanșa conflicte majore de interese. De asemenea, subliniază provocările cu care se confruntă companiile în ceea ce privește protecția datelor și transparența.

Pe măsură ce Apple își continuă incursiunea în domeniul inteligenței artificiale, va fi interesant de observat cum va naviga acest conflict și ce măsuri va lua pentru a asigura securitatea datelor utilizatorilor săi. Între timp, reacția lui Musk sugerează că va continua să fie un critic vocal al parteneriatelor pe care le consideră amenințări pentru confidențialitatea și securitatea datelor.

În concluzie, tensiunile dintre Elon Musk și Apple pe tema parteneriatului cu OpenAI ar putea avea implicații semnificative pentru viitorul tehnologiei și protecția datelor utilizatorilor. Rămâne de văzut cum vor evolua aceste relații și ce impact vor avea asupra industriei tehnologice globale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare