Elon Musk anunță premiera: Neuralink implantează cu succes un cip wireless în creierul unui om

TEHNOLOGIE. Elon Musk a făcut anunțul științific remarcabil că Neuralink, compania de tehnologie pe care o patronează, a realizat cu succes implantul unui cip wireless în creierul unui om, marcând astfel o premieră pentru companie. Neuralink își propune să creeze o interfață între creierul uman și computere, în scopul de a aborda afecțiuni neurologice complexe. Această realizare semnificativă reprezintă o etapă majoră în eforturile de a extinde limitele tehnologiei neurologice.

Elon Musk, unul dintre cei mai influenți antreprenori din lume, este recunoscut pentru ambiția sa de a împinge limitele tehnologiei. Prin intermediul rețelei sale sociale, Musk a anunțat că pacientul care a fost supus intervenției se recuperează bine. Neuralink, fondată de Musk în 2016, dezvoltă cipuri concepute să fie implantate în creierul uman, având ca scop final crearea unei interfețe directe între mintea umană și computere.

Elon Musk crede că aceste interfețe neuronale vor revoluționa felul în care oamenii interacționează cu tehnologia, permițându-le să controleze computerele direct cu ajutorul gândurilor lor. Înainte de acest implant la om, cipurile dezvoltate de Neuralink au fost testate pe animale, inclusiv pe porci și maimuțe. Cu toate acestea, există și voci critice, unele cercetări privind cu scepticism perspectivele oferite de Elon Musk.

Neuralink, situată în Fremont, California, a primit aprobarea Agenției Americane de Reglementare a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale (FDA) în luna mai pentru implantul său, care are dimensiunea unei monede și a fost deja testat pe macaci. Deși tehnologia implantului cerebral nu este nouă, Neuralink aspiră să se distingă prin ambițiile sale de a oferi soluții pentru afecțiuni neurologice precum paralizia, orbirea și chiar depresia.

Compania a obținut recent finanțare substanțială de la investitori și își propune să continue cercetările în domeniul neurotehnologiei, cu speranța de a face această tehnologie disponibilă pentru toți cei care ar putea beneficia de ea. Elon Musk își menține angajamentul de a inova și de a contribui la dezvoltarea tehnologică pentru binele umanității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare