Racheta cu care Rafael Nadal a câștigat Roland Garros în 2007, vândută la licitație pentru 118.000 de dolari

LICITAȚIE. Racheta cu care Rafael Nadal a obținut punctul decisiv în finala Roland Garros din 2007, câștigată în fața lui Roger Federer, a fost vândută la o licitație pentru o sumă impresionantă de peste 118.000 de dolari, devenind astfel una dintre cele mai scumpe rachete de tenis vândute vreodată.

În finala din 2007 de la Paris, Nadal l-a învins pe Federer cu scorul de 6-3, 4-6, 6-3, 6-4, câștigând astfel al treilea său titlu de Grand Slam. Această victorie a marcat începutul unei serii impresionante pentru Nadal, care a câștigat ulterior alte 19 titluri de Grand Slam, inclusiv 14 titluri la Roland Garros, consolidându-și astfel statutul ca unul dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului.

Racheta folosită de Nadal nu a fost doar o unealtă obișnuită în finala epică de la Roland Garros, ci și în meciurile anterioare ale turneului, inclusiv în victoria sa din semifinală împotriva lui Novak Djokovic. Aceasta a fost vândută pentru suma de 118.206 dolari la o licitație online organizată de Prestige Memorabilia’s The Tennis Auction, care s-a încheiat recent.

Acest obiect de colecție a devenit astfel a treia cea mai valoroasă rachetă de tenis vândută vreodată, după racheta lui Nadal de la Australian Open 2022, licitată la suma impresionantă de 139.700 de dolari, și racheta folosită de Billie Jean King în “Bătălia sexelor”, vândută pentru 125.000 de dolari.

Deși Rafael Nadal a ratat recentul Australian Open din cauza unei mici rupturi musculare și a revenitului său după o lungă pauză cauzată de accidentări la Brisbane International în ianuarie, acesta se pregătește să revină pe teren în februarie, la turneul ATP 250 de la Doha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare