Elon Musk își face propria platformă de inteligență artificială. TruthGPT “va încerca să înțeleagă natura universului” și va concura cu ChatGPT

SOFTWARE. Elon Musk a declarat că lucrează la dezvoltarea unei platforme proprii de inteligenţă artificială (AI), un proiect denumit “TruthGPT”, care va avea misiunea “de a căuta adevărul maximal” şi de a concura cu alte software-uri existente, care nu includ, după părerea lui, garanţii suficiente, informează AFP.

Voi lansa ceva care se numeşte TruthGPT, o platformă AI care caută adevărul maximal şi care încearcă să înţeleagă natura universului“, a detaliat Elon Musk într-un interviu acordat postului TV american Fox News, citat de Agerpres.

CEO-ul companiilor Twitter, Tesla, SpaceX şi Neuralink consideră că este vorba despre “cea mai bună cale” pentru a garanta securitatea omenirii, deoarece “o platformă AI care vrea să înţeleagă universul nu riscă să îi distrugă pe oameni, pentru că noi suntem o parte interesantă a universului”.

Acea platformă AI ideală ar funcţiona aproape la fel ca oamenii, care încearcă “să protejeze habitatul” cimpanzeilor, deşi ar avea capacitatea “de a-i vâna pe toţi şi de a-i ucide”.

Mai multe site-uri de profil au relatat deja de câteva săptămâni că Elon Musk investeşte în domeniul inteligenţei artificiale. Miliardarul de origine sud-africană a înfiinţat în luna martie o nouă companie specializată în acest domeniu, denumită X.AI şi al cărei sediu general se află în Nevada.

Potrivit Financial Times, noua companie ar trebui să rivalizeze cu OpenAI, start-up-ul californian care a creat ChatGPT, o inteligenţă artificială de ultimă generaţie capabilă să interacţioneze cu oamenii şi să producă tot felul de texte la comandă.

De la lansarea sa în noiembrie 2022, succesul acelei interfeţe a dat startul unei veritabile curse în domeniul acestei tehnologii cu potenţial ridicat.

ELON MUSK A FĂCUT PARTE DIN START-UP-UL CARE A LANSAT CHATGPT

În februarie, Elon Musk a lăsat să se întrevadă intenţiile sale atunci când a publicat pe Twitter următorul mesaj: “Lucrul de care avem nevoie este TruthGPT”.

Citește și: Software-ul ChatGPT, la un pas de a promova un examen la medicină, arată un studiu

El este unul dintre cofondatorii OpenAI în 2015, înainte de a părăsi însă acel start-up în 2018.

Elon Musk, semnatar al unui apel recent prin care s-a cerut o pauză în cercetările ce vizează AI de ultimă generaţie, a spus că această tehnologie “are potenţialul de a distruge civilizaţia” şi a cerut înfiinţarea “unui regulator” în acest sector de activitate. Elon Musk ar fi cumpărat, de asemenea, 10.000 de procesoare grafice – computere necesare pentru antrenarea modelelor de limbaj -, baza sistemelor AI generative.

Sursa digi-world.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare