Emblema din moda anului 2024: prezentarea de modă Chanel de la Paris și mesajul său puternic

MODĂ. Fusta de balet, celebrul tutu purtat de dansatoare, a devenit un simbol al modei în anul 2024, subliniind un mesaj puternic în cadrul prezentării de modă a casei Chanel la Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris. În timp ce experții evidențiază influența filmului “Poor Things”, nominalizat la premiile Oscar, modelele au purtat accesorii inspirate din acest film, inclusiv funde de satin în păr asemenea personajului interpretat de Emma Stone.

Săptămâna Modei Haute Couture luminează capitala Franței, iar Chanel a prezentat la Paris noua sa colecție de primăvară/vară, evidențiind baletul ca pe o nouă obsesie a casei de modă de lux. Actrița Margaret Qualley, o fostă balerină, a deschis prezentarea purtând un sacou clasic Chanel, o fustă din mătase transparentă și colanți albi, reminiscente ale stilului balerinelor. Cu toate acestea, fustele tutu au fost piesele centrale ale spectacolului, unele fiind confecționate din materiale translucide albe, iar altele decorate cu paiete și dantelă roz, captivând toate privirile.

Colecția inspirată de costumele de balet nu a fost creată întâmplător. În acest an se împlinesc 100 de ani de la momentul când Gabrielle Chanel a creat primele costume de balet pentru spectacolul “Le Train Bleu”, interpretat de Balerinii Ruși ai lui Serghei Diaghilev în 1924.

Prezentarea cu fuste de balet de la Chanel vine la scurt timp după o licitație unde fanii serialului “Sex and the City” s-au luptat pentru fusta tutu purtată de Sarah Jessica Parker în generic. Ofertele pentru această piesă au început de la câteva mii de dolari, ajungând la un preț final de 52.000 de dolari. Cu 20 de ani în urmă, stilistul serialului a descoperit această piesă într-un magazin second-hand și a achiziționat-o cu doar 5 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare